Вторник, 02 Юни 2020

Петък, 17 Април 2020 13:50

Телевизионната водеща Ива Дойчинова: Един въпрос. На кого вредя ако отида със семейството си на село?!

Затвориха София. Един въпрос имам. Ако семейство като нашето, което дели едно домакинство, отиде на селската си къща с личен автомобил, т.е. пак сме едно домакинство - на кого вреди на здравето?

Всичките ни възрастни роднини са си по домовете. Лъжата "отива да помогне на възрастен роднина" била най-успешна в декларациите. Да си признаеш, че отиваш в собствената си селска къща - много неудобна. Нещо не разбирам. Нали възрастните хора пазим? Къде отиде презумпцията за невинност? Доверието в личната ни отговорност? Човешките ни права? Съчувствам на полицията, защото не може да проследи всеки един от нас къде отива и с кого контактува. Обаче тези контакти са си факт всеки ден в много квартали.

Ще си вдигнем общия имунитет. ДА. Неизбежно е. И ще се срещнем с личната отговорност да си боледуваме вкъщи или ни спасяват в болниците. Мисля си за хората, засегнати от рак, диабет, психиатрични болести, които не могат да бъдат обгрижени. Статистиката за тях не се споменава в брифинги.
Светът минава през Covid-19. Всички се учим.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Където и да сте в тези дни - наслаждавайте се на удивително синьото небе, съблечете се да ви жарне слънцето, радвайте се на живота, бъдете отговорни. Което не значи задължително - стойте си вкъщи. Пред празните паркове и планини, едва ли ще предпочета тротоари и магазини. Бъдете мъдри.

Великден не е в трапезата, не е и в ограниченията. Взаимност е, кой както я усеща.

Наслаждавайте й се.

Ива Дойчинова, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар