Събота, 04 Юли 2020

Четвъртък, 23 Април 2020 21:13

Александър Симов: На Гергов ще му бъде по-удобно в ГЕРБ

Като председател на областния съвет на БСП в Пловдив, Гергов не може да си позволи да пуска позиции, които не се обсъдени предварително. Защото БСП не е ГЕРБ за жалост на Гергов и неговите сантиментални чувства към кабинета

 

От няколко дни вътрешните демони и външните сили отново са активизирали медийната звезда на другаря Георги Гергов. Вчера гледах негово интервю в сутрешен блок. То беше брилянтно.

Брилянтно интервю на средностатистически гербаджия. Чудо!

Оказа се, че другарят Георги Гергов е доволен от мерките на кабинета. Нормално е - те са направени точно за богати хора като него. За никой друг.

После се разля в красивата си фантазия как бизнес, народ и управляващи заедно ще преплуваме през тази криза. По време на криза не можело да има самоцелна опозиционност - всички трябвало да си подадем ръка и да не трупаме политически дивиденти. Забележете - това е позиция на нахранен и то от властта човек. Защото всекидневните опити за изстръгване на политически дивиденти от страна на Борисов тук минават в графата "напълно нормално".

Вчера четирима мои колеги от Народното събрание излязоха със специална декларация в която се опитаха да припомнят на другаря Гергов едно ключово нещо - като гражданин той може да дрънка каквото си иска и да се обяснява в любов на кабинета по три пъти на ден и по няколко пъти на нощ.

Но като председател на областния съвет на БСП в Пловдив не може да си позволи да пуска позиции, които не се обсъдени предварително.

Защото БСП не е ГЕРБ за жалост на Гергов и неговите сантиментални чувства към кабинета. Очевидно е, че позицията му е подействала като стомашни киселини, защото днес другарят Гергов е строил цялото ръководство на градската организация на БСП в Пловдив, които са написали един дълъг и доволно скучен текст, пълен с досадно дрънкане, тъпи въпроси, глупави обобщения и шизофренични изводи.

На мен лично най-голямо впечатление ми направи как "другарите" от Пловдив цитират Георги Гергов като класик. Няколко пъти се позовават на него. Така навремето цитираха Тодор Живков, ако не се лъжа. Така цитират и Бойко Борисов в ГЕРБ. Няколко пъти съм гледал техни висши форуми и виждах какви интелектуални напъни са това.

Аз съм от Пловдив и ме е срам да видя градската организация на БСП паднала до такива политически низини. Да превърнеш една от най-старите организации в клуб по ежедневни цитирания на др. Гергов е отвратително. И заради това препоръчвам на ръководството й да се съсредоточи върху собствената си работа и резултати преди да пише мелодраматични есета.

Нека да ни демонстрират как под мъдрото ръководство на своя гуру бележат знаменити успехи, отстояват левите ценности и спринтират към победното бъдеще, а не са четвърта или пета политическа сила.

Това обаче трудно ще се случи, защото очевидно др. Гергов и неговите държачи на папки имат един основен проблем - много по-удобно ще им е в ГЕРБ. Те се обичат. Уважават се. Харесват си мерките. Тупат се по гърбовете. Да се вземат най-накрая, че да ни олекне. Да олекне и на левицата в Пловдив, която не заслужава да бъде възсядана от хора, които във всяка друга епоха щяха да бъдат обикновени ибрикчии...

Александър Симов, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 23 Април 2020 21:13
  Корнелия Нинова: Бъдете непримирими към несправедливостта, учете нови неща и се развивайте

  Поздравявам Младежкото обединение за енергията, която вложихме заедно в последните четири години в политиките за социална справедливост и грижа за младите хора. Четири много наситени години, с десетки срещи, кампании, протести, международни прояви в отстояване на семейно подоходно облагане, грижа да децата, културен чек, младежка заетост, помощ на възрастните хора. Настоящето ни изправя пред новите предизвикателства на високите технологии, изкуствен интелект и екологичните проблеми. Това са теми на бъдещето. Знам, че работите по тях и сте готови за тези предизвикателства. Радвам се, че с промените в БСП дадохме възможност на младите да участват активно в политиката и да прилагат нашите идеи на практика като кметове, общински съветници, депутати и евродепутати. Сега имате и собствено младежко предаване в Българска свободна телевизия. Изпълнете го със съдържание за проблемите на младите и грижа за тяхното бъдеще. Бъдете непримирими към несправедливостта, учете нови неща и се развивайте.

 • Четвъртък, 23 Април 2020 21:13
  Корнелия Нинова: Предлагам консолидация в интерес на хората, а не част от статуквото за собствен интерес

  Лидерът на БСП Корнелия Нинова присъства на отчетно-изборната конференция на общинската организация на БСП–Плевен заедно с депутатите Румен Гечев и Стефан Бурджев. Каквото и да се говори, фактите за последните четири години показват едно - БСП повишава доверието в себе си на всички избори

 • Четвъртък, 23 Април 2020 21:13
  БСП: Истината за чумата се разбра. Сега търсим справедливост

  Вигенин и Нинова ще осигурят юридическа подкрепа на животновъдите, които ще заведат дела за нанесените им вреди

Оставете коментар