Вторник, 04 Август 2020

Вторник, 28 Април 2020 17:24

В момента се пресират именно хората, които няма как да се защитят!

Иначе Горанов може дълбокомислено, с маниера си на захарен памук, да обяснява, че правителството е взело мерки хората с малки фирми да не фалират, пускат се гръмки обещания за финансиране

 

Мой приятел получил днес писмо. От НАП. Уведомяват го, че започват пълна данъчна проверка и в рамките на 14 дни трябва да отговори на куп въпроси, придружени с документи. 

После му се обадила любезна госпожа, която обяснила и как, евентуално, ще бъде глобен.

Не се притеснявайте, господине, - успокоила го тя - и другите хора са така, масово проверяваме в момента.

Друг мой приятел, един от най-добрите разследващи журналисти, които познавам, изживява в момента един малък ад. Повече от месец тече данъчна ревизия във фирмата на съпругата му, съответно сметките са запорирани.

И – да, иначе сме в изолация и ни пазят да не се заразим. Но явно в такива случаи това не важи, защото приятелят ми и жена му са заставяни да ходят при данъчните на място и не се вижда по никакъв начин светлина в тунела евентуално проверките да спрат временно, поне докато трае извънредното положение.

Иначе Горанов може дълбокомислено, с маниера си на захарен памук, да обяснява, че правителството е взело мерки хората с малки фирми да не фалират, пускат се гръмки обещания за финансиране, днес от парламента Бойко отново се разпали и изстреля във въздуха едни цифри, все едно от джоба си ще ги вади.

Но всъщност в момента се пресират именно хората, които няма как да се защитят. Сигурно, защото трябва да има мазнинка.

Мария Николаева, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар