Неделя, 05 Юли 2020

Вторник, 12 Май 2020 09:09

Защо това "изследване" се прави точно сега?

Любомир Кольовски по повод данните на „Алфа Рисърч“ за рейтинга на президента и премиера: Резултатите от тези проучвания почти винаги се появяват в кризисни моменти и винаги обслужват явно или прикрито интересите на управниците. Не знам дали собствениците на социологическите агенции вярват, че някой им вярва

 

Нашенските социологически агенции винаги са били подкупни и продажни и резултатите от техните сондажи и проучвания винаги предизвикват основателни съмнения, защото обслужват оня, който ги е поръчал. Няма значение дали това е вестник, някаква организация или друга формация. За отбелязване е, че резултатите от тези проучвания почти винаги се появяват в кризисни моменти и винаги обслужват явно или прикрито интересите на управниците. Не знам дали собствениците на социологическите агенции вярват, че някой им вярва.

"През първия етап от кризата позитиви извличат политиците, поставили живота и здравето на хората над икономиката. Това показва националното представително проучване на "Алфа Рисърч", проведено сред 1000 българи в периода 28 април - 5-ти май.", съобщават медии и сайтове. И продължават:

"От социологическата агенция отчитат спад в персоналния рейтинг на президента Румен Радев. Положителните оценки намаляват с 8% (от 48% през декември до 40% в началото на май) за сметка на отрицателните мнения, които нарастват с 10% - от 15 на 25 на сто.

От "Алфа Рисърч" отчитат, че за първи път от встъпването в длъжност на държавния глава, президент и премиер се изравняват по доверие (40% - за Радев, 40% - за Борисов)."

Защо това "изследване" се прави точно сега, когато обстановката е традиционно напрегната и само часове, преди подмяната на извънредното положение с извънредни правомощия на здравния министър и правителството, които правомощия са противоконституционни? Отговорете си сами.

Любомир Кольовски, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 12 Май 2020 09:09
  Радев към служителите на МВР: Помнете, че да служиш на обществото не е само избор, а и призвание

  В писмото си президентът изразява личното си уважение и признателност към високоотговорната дейност на служителите на МВР в интерес на обществото

 • Вторник, 12 Май 2020 09:09
  Борисов: Няма да влизам в ченгеджийските номера на Радев

  Единствено му завиждам, че успя да направи реформата в съдебната система, коментира премиерът по време на откриване на пречиствателна станция

 • Вторник, 12 Май 2020 09:09
  Борисов: Изпълнихме това, което сме обещали – да предоставим най-чистото море

  Премиерът откри обновената пречиствателна станция на Китен и Приморско.

  „Огромна пречиствателна станция на общините Китен и Приморско – има най-съвременните шведски и италиански системи. Изпълнихме това, което сме обещали – да предоставим най-чистото море“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който инспектира реконструкцията и разширяването на пречиствателната станция за отпадни води и изграждане на довеждаща инфраструктура на територията на Приморско и Китен, съобщиха от правителствената пресслужба.

  Премиерът Борисов отбеляза, че вече всички населени места имат най-съвременните пречиствателни станции. „Като сълза вода излиза“, констатира премиерът при вида на съоръжението. Но ако тези отпадни води отиваха в морето, всички щяха да са тук и да ме питат“, категоричен беше той и посочи, че в условията на пандемия бизнесът трябва да продължи да работи.

Оставете коментар