Вторник, 02 Юни 2020

Петък, 15 Май 2020 14:07

Ако министърът на финансите не е знаел какво се случва в един от ключовите сектори, той не е за тази работа, ако е знаел, той е за друго място

Във всяка цивилизована държава, когато се установи, че финансовият министър е пропуснал стотици милиони, близо милиард в полза на бюджета, той си подава оставката, заяви депутатът от БСП Румен Гечев пред журналисти в парламента

Аз многократно казах, че няма как министърът на финансите да не знае какво става в един от ключовите сектори, който осигурява на бюджета милиарди годишно. Абсурдно е. Ако министърът на финансите не е знаел, той не е за тази работа, ако е знаел, той е за друго място.

Ако са верни данните на държавата, че са загубени стотици милиони левове за бюджета, това не може да стане без политически чадър.

Във всяка цивилизована държава, когато се установи, че финансовият министър е пропуснал стотици милиони, близо милиард в полза на бюджета, той си подава оставката. Вместо това, всички членове на Комисията по хазарта са на държавни служби на огромни заплати, което дава основание да смятам, че някой го е страх да ги махне оттам.

Държавната комисия по хазарта е помощен орган на министъра на финансите и няма значение какви са смс-те (бел. ред.- между Горанов и Васил Божков).

Г-н Божков видяхме ли го в кабинета на премиера? Вие видели ли сте някъде в Европа премиерите да се срещат с футболни клубове? Защото не може да се срещаш по ловни стопанства и да си каниш ключови олигарси по кабинетите и после да пищиш, че парите ги няма.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар