Събота, 08 Август 2020

Вторник, 07 Юли 2020 10:21

Айде спрете да крадете в такива мащаби, бе!

Добре че сме благословени с прекрасен климат, че да сме изпозагинали досега, ако бяхме в тропиците. Простата аритметика доказва само едно: градът ни се управлява от прости хора. Прости и крадливи.

 

 

По думите на женицата, която седи на стола на инж. Иван Иванов*, над София снощи се излял "порой" - 50 литра на квадратен метър за един час. Затова се наводнила цяла София, а половината останала без ток.

Малко аритметика:

50 л = 50 куб. дм. = 0,05 куб. м.

Това количество на един квадратен метър означава воден стълб с височина 0,05 м = 5 см. И то - за един час. Страшен порой! Обикновен летен дъжд. Добре че сме благословени с прекрасен климат, че да сме изпозагинали досега, ако бяхме в тропиците.

Простата аритметика доказва само едно: градът ни се управлява от прости хора. Прости и крадливи. Затова градът ни не е почистен - нито наземната, нито подземната инфраструктура. И ако всички лиснем по един леген с вода на улицата, ще предизвикаме наводнение.

Айде спрете да крадете в такива мащаби, бе!!! И си вършете работата!

Интересно, защо последно е останал наводнен само тунелът на "Лъвов мост"? Може би защото е строен по времето на същото това крадливо управление? И може би са икономисани едни пари за отводнителната система?

Ааа, чисти инсинуации. Това е от "пороя".

* За несведущите, инж. Иванов е кмет на София по едни други времена, когато градът ни е бил европейско бижу, а не ориенталски бидонвил.

Илиян Зафиров

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар