Вторник, 04 Август 2020

Четвъртък, 09 Юли 2020 20:56

ТЕD talk с Данаил Кирилов

Един път облизах един кабел с високо напрежение. Това много впечатли един големец от ГЕРБ, който таман минаваше с колата си покрай нас...

 

“Какво е да си тъп? Много хора са ме питали, но не знам какво да отговоря. (Засмива се). Защото съм кух като девет хралупи.

Мама беше убедена, че никога няма да се науча да пресичам улицата. Оня ден, когато дойде в кабинета ми лично да се убеди, че съм министър, а не я лъжат по телевизията, се разплака и каза “Ма как успяваш да пресичаш всеки ден”.

Винаги съм бил тъп. Не просто тъп. Смайващо тъп. Чувах съседите вечер как уговарят родителите ми да ме оставят в гората, но и те не бяха много умни, та си ме запазиха.

Имах една кокошка за приятел, но и тя в един момент се изнерви и отиде да си другарува с улука.

Веднъж, докато вървях сам по улицата и си бърках в носа, си казах “Дали някога ще постигна нещо?” Но не се замислих много, щото лесно се разсейвам от мухи и преминаващи сини коли.

Един път облизах един кабел с високо напрежение. Това много впечатли един големец от ГЕРБ, който таман минаваше с колата си покрай нас.

Като ме видя, каза “Леле, ти колко си тъп. Искаш ли да те сложим министър?” И аз първо не исках, щото реших, че ше трее да мисля, обаче те ми казаха, че само трябва да внимавам да не пикая върху масата, докато шефа говори, останалото е ок.

И оттогава съм министър. Животът ми е мъгла. Понякога ходя с маска чисто гол из къщи и пляскам наужким с крила, защото ми е мъчно за кокошката. Понякога взимам думата на заседания. Понякога пиша, понякога се обличам като огромна краставица и плаша децата в квартала.

Дали съм щастлив?  Нямам идея, защото немам една мозъчна клетка. Мисля, че съм хубав. Така ми казва секретарката всяка сутрин. “Здравейте, господин Кирилов. Много сте спретнат днес. Само да го закопчаем тоя дюкян. А така! Айде сега едно гребенче и ви чакат”.

Ами това е. “

Letiashtata Kozzila Erato, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар