Петък, 03 Април 2020

Четвъртък, 27 Април 2017 12:02

Огнян Герджиков: Оставяме държавата в цветущо състояние, реализирахме 1,6 млрд. излишък

Служебният премиер не приема оценката 4, която му даде Корнелия Нинова

Беше тежко да поема управлението на страната. Поех този кръст и мисля, че се справих, въпреки, че ми писаха оценка "добър 4" преди няколко дни. Визирам оценката на Корнелия Нинова, но предполагам, тя има предвид, че е по четирибалната система. Това заяви пред Нова телевизия служебният премиер проф. Огнян Герджиков.

"Аз кафе си пия в кабинета. Всяка сутрин каня най-близките си сътрудници, обсъждаме положението и пием кафе и фреш", сподели министър-председателят на въпрос за скандала "Дончев-Гергов-Цацаров".

"Ние оставяме държавата в едно много, много, много добро състояние. По-добро от това, в което я поехме. Държавата е реализирала над 1,6 млрд. повече излишък спрямо миналата година по това време. Това идва от добре работеща икономика и висока събиераемост. Всяка седмица аз събирам отговорните хора за тази събираемост", разкри той.

България беше длъжна да засили своята отбранителна мощ в авиацията. Беше започната една поръчка за нови самолети и ние трябваше да я продължим, за да не изгубим позиции. При нас няма да се вземе финално решение, това ще направи новият кабинет", обясни проф. Герджиков.

"Идеите за отмяната на гласуването в чужбина дойдоха от президентството и бяха доразвити от Министерството на правосъдието. Според мен този законопроект беше прибързано афиширан. Има рационалност в него, но не се прави така", категоричен е служебният премиер. По думите му това е бил един прибързан ход, който е могло да бъде икономисан.

Първото нещо, което ще направя, след като предам мандата, е да се наспя. Това заяви пред Нова телевизия служебният министър-председател проф. Огнян Герджиков. Той добави, че след като се наспи, ще продължи да прави онова, което е свикнал.

"Аз обичам правото. Ще продължа да се занимавам с право. Бяхме започнали един проект, който спря заради моето участие във властта. Сега възнамерявам да го възобновя, тъй като много хора ме чакат", сподели премиерът.

Той беше попитан и за най-трудния си момент като служебен министър-председател. "Най-трудният момент не мога да го определя. Те са ден през ден. Аз обичам да съм медиатор и потушавах напрежението, защото напрежение винаги има", разкри Огнян Герджиков.

Премиерът обясни, че най-много го е заболяло от нечестните оценки, които се поставят на служебния кабинет. "Заболя ме не само оценката на Корнелия Нинова, а и на други хора, които не пожелаха да видят колко много направихме за тези три месеца", заключи той.

Оставете коментар