Четвъртък, 02 Април 2020

Понеделник, 01 Май 2017 12:55

Соня Найденова за ЦУМ-гейт: Това е сценарий на безсрамието

Представителят на ВСС е категорична, че сме изправени пред един много сериозен скандал, който разтърсва не само съдебната система, но и цялото общество поради два важни момента.

Соня Найденова от ВСС гостува в студиото на „Просто Диков“ и коментира скандала ЦУМ-гейт и срещата между главния прокурор Сотир Цацаров с Георги Гергов и Сашо Дончев.

„Реакцията на г-н Цацаров, извън краткото обяснение, което даде той на цялото общество, останалото внушение беше, че цялата история е сценарий, който е написан някъде другаде, а членовете на ВСС просто са изпълнители на този сценарий. Всички тези приказки за сценарий и клатене на държавата не се чуват за първи път и може би разкриват някакъв маниер на живот и поведение на тази група хора“, коментира Найденова.

Тя каза, че не мисли, че в конкретния случай някой е написал сценарий, събирайки тримата мъже на една среща в ЦУМ. „Ако трябва да вляза в тази стилистика и говорене за сценарий, бих го определила като сценарий на безсрамието“, подчерта Найденова.

Представителят на ВСС е категорична, че сме изправени пред един много сериозен скандал, който разтърсва не само съдебната система, но и цялото общество поради два важни момента.

„Какво точно се е случило в разговора между тези трима мъже – представител на бизнеса и издателите, представител на съдебната система и главен прокурор и представител на политическа партия, парламентарно представена“, подчерта тя.

„Цацаров и Гергов не коментират думите на Дончев. Цацаров не желае да коментира конкретните твърдения на Сашо Дончев“, анализира Соня Найденова. Тя каза, че другото много важно е пред кого отговаря главния прокурор.

По думите й, съдебната власт трябва да е независима, защото тя е защитната стена между гражданите и произвола на държавата.

Соня Найденова от ВСС коментира и SMS-а, който получи Бойко Борисов е получил и в който се казва, че Лозан Панов е поискал изслушването му във ВСС за казуса с „Двете каки“.

„Недопустимо е член на ВСС да се отчита на министър-председателя какво точно се случва на заседанията и какви решения се вземат и тази история остана без отговор, защото преобладаващата част от членовете на ВСС не се съгласиха да бъде извадена разпечатка на мобилните номера, които ползват и да се изключат като потенциални изпращащи подобното съобщение“, обясни Найденова.

Оставете коментар