Петък, 03 Април 2020

Вторник, 02 Май 2017 09:37

Георги Гергов: Чувствам се предаден от Нинова

Цацаров е номер 1, смята той

Бях подведен в желанието си да помогна. Сашо Дончев не разказа цялата истина, той поиска срещата със Сотир Цацаров. Интересът бе на Сашо Дончев. Вече няма да си слагам главата в такива работи, време е да порасна.

Време е вече да се отворят икономическите досиета а прехода, да се разкаже за приватизацията. Оставам в БСП, аз съм партиен човек. Корнелия Нинова засега е успешен лиден на партията.

Това бяха основните тези в разговора в студиото на предаването „Тази сутрин“ по БТВ с бизнесмена Георги Гергов. Той разказа как се е случило прословутото кафе в офиса му в ЦУМ между него, шефа на „Овергаз“ Сашо Дончев и главния прокурор Сотир Цацаров.

Гергов се извини на Цацаров за това, че го поставил в тази ситуация.

Сотир Цацаров е почтен, достоен главен прокурор. Той е серт човек, каза за главния прокурор Гергов.

„Не ми побира главата, защо Сашо Дончев участва в тези схеми, защо, както казваше едно време Илия Павлов, не си „отряза опашката“, каза още Гергов.

Чувствам се предаден от г-жа Нинова. Повече от година бях плътно до нея, каза той по повод на оставката от Изпълнителното бюро на БСП, която му поиска Нинова.

За едно кафе да стане Цумгейт за мен е необяснимо, каза в началото на разговора бизнесменът.

Скандалът Цумгейт се случва месец и повече след тази среща, разказа Гергов. И направи извода: „Това е чисто политически ход, някой търси дивиденти, някой трябва да плати сметката. В момента аз съм най-малко виновният. Аз съм в студиото, защото Сашо Дончев обиколи всички медии, Сотир Цацаров си каза мнението. Мислех, че Сашо ще бъде коректен и честен и ще разкаже всичко.“ Според Гергов в изказванията си в медиите Дончев си противоречи и "всеки път излиза нещо ново".

Георги Гергов показа есемес от сина си, в който се казва: "Ти си Георги Гергов! И в живота, и в политиката си имал една партия, говори само истината, тя е на-силният коз. Не е първият път, в който партията ти обръща гръб, ти на никого не си обръщал гръб!"

"Не мога да мълча пред семейството си и пред хората, които ме уважават, да мълча. Казваха ми, че няма нужда да говоря. Е, има нужда, защото те ми съсипват бизнеса, качват се на главата ми! Те правят политически ходове. Аз съм пил кафе, не за да се правят политически ходове", продължи Георги Гергов.

На въпроса на водещия Антон Хекимян защо се е стигнало до срещата в ЦУМ, Гергов отговори, че в съботата преди срещата се чули със Сашо Дончев. И показа есемес кореспонденията мужду него и Сашо Дончев, в която става дума за статия във вестник "Сега", посветена на терена за операта.

"Разбрахме се да се видим в понеделник. В понеделник Сашо дойде в офиса в ЦУМ, поговорихме по много въпроси. Един от тях беше ще успея ли да направя среща със Сотир Цацаров. Той е бил преди няколко месеца на среща с Цацаров и иска още веднъж да се види с него. Пред него аз позвъних на Сотир Цацаров. Той каза, че днес е много зает и не може днес. И утре не може. Аз го попитах - през обедната почивка, какъв е проблемът?! И тогава се разбрахме, че той ще дойде в моя офис и ще се видят“, разказа за предисторията на срещата в неговия офис в ЦУМ Гергов.

"Сашо Дончев иска срещата, защо му е на Сотир Цацаров да се среща с Дончев?! „Не може да носиш папката вътре в джоба си и да казваш, че не си искал среща“, посочи Георги Гергов по повод на документите от прокуратурата, с които дошъл на срещата Сашо Дончев. Преди няколко години Сашо Дончев имал проблеми с Русия, разказа Гергов. „Тогава той дойде у нас в Пловдив. В момента той си е в криза, в проблеми. Изтеглил е маса пари от Булбанк, иска да се разплати с руската държава.“

„Разговорът беше съвсем човешки, чудя се на лицемерието на хората. Аз съм човек, който винаги се е стремял да помагам. Няма защо да лъжа, няма защо да го увъртам по килифарски“, продължи да разказва за кафето в ЦУМ Гергов.

„Румен Овчаров говори за мафията. Точно той няма право да говори за това“, смята Гергов в коментар за думите на Овчаров в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Време е вече да се отворят икономическите досиета. За приватизацията. Да излязат и да кажат с Корнелия Нинова. Да кажат как се е случило всичко с Панаира. Там всичко е чисто. Корнелия Нинова лично ръководеше процеса с моите адвокати“, продължи Гергов.

Оставете коментар