Неделя, 22 Април 2018
Сряда, 10 Януари 2018 12:56

Павел Найденов, баща на Илия Павлов пред BIG5: Докато не върнем цивилните агенти в обществото, показните разстрели никога няма да спрат

Единствено моделът на старата Държавна сигурност може да прекъсне тежките престъпления в страна като България. Ликвидирането на Петър Христов е по същите причини, както убиха Илия. Хора без никакъв умствен капацитет премахват първенците, защото по друг начин не могат да правят бизнес, каза пред BIG5 Павел Найденов.

„Показните разстрели, взривовете и въобще поръчковите убийства винаги ще съществуват, защото всички бизнесмени, които са интелигентни и излизат напред ги грози съдбата Петър Христов. Онези, които вършат показните убийства, са изостанали. Останалите, успелите, са им трън в очите и гледат да ги ликвидират, за да могат да се наместят те“. Това заяви пред BIG5 бащата на убития шеф на Мултигруп Илия Павлов – Павел Найденов.

„С моя син се случи абсолютно същото нещо. С Петър Христов се познавахме малко, но знам, че беше предприемчив бизнесмен и гледаше да дава пари, както за държавата, така и за цялото общество. България е много слаба по уважаването на първенците. Обществото се съмнява в тях, но хората, които правят добър бизнес и си плащат всички данъци, те са на почит и уважение от хората, които работят за тях. За останалите те са недостойни и дори се радват, когато ги ликвидират“, каза още Найденов.

„Каква е вината на Цветан Цветанов, че познава Петър Христов? Нали и той е израснал между хора? Както познава и мене, и други хора, нищо не пречи да има контакти и с този бизнесмен. Петър Христов е хранил управляващите, но и част от обществото, 2000 души работници. „Нашите“ хора още не могат да се справят с това. Трябва да имаме тайна агентура сред населението и фирмите. Да се вербуват хора, които да работят под прикритие, за която ние всички тъгуваме.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 10 Януари 2018 12:56
  Братът на депутата от "Атака" Миглена Александрова няма да лежи за убийството на възрастен мъж, остава начело на държавната фирма "Еко Антрацит"!

  34 годишният фитнес инструктор е със средно образование, но ръководи държавната фирма "Еко Aнтрацит".

 • Сряда, 10 Януари 2018 12:56
  Още нещо за Юлия Кръстева и митовете

  Много ми се иска да запитам... Не друго - само да запитам. Нищо повече от това. Та, излезе досието на Юлия Кръстева и нейната съпричастност към Държавна сигурност. Без да я оправдавам, разбира се. Във времето тя бе символ за инакомислещите в България за непокорен дух, за дисидент, избрал да живее в свободния свят, като реализирал се интелектуалец на Запад. И, ако поставим на везните това, което представляваше за нас и нейната съпричастност към Службите, кое, аджеба, ще натежи. Като пример е работила повече срещу системата тогава, отколкото като сътрудник. Но не това исках да питам - това, специално за мен е ясно. Сега трябва ли да се откажа от своето минало, своите интелектуални забежки. От това, че съм чел тайно Юлия Кръстева и явно съм отминавал трудовете на Тодор Павлов. Това значи ли, че трябва да се откажа от себе си - не от това, което съм прочел от Кръстева, от собствения си живот ли трябва да се откажа... Та Тя, като символ, не е ли нанесла повече вреди на Тоталитарната държава, отколкото като сътрудник на службите?... Докато ние тайно сме й се възхищавали и явно сме ръкопляскали, тя е правила нещо... Защото тя, като символ, е нанесла повече удари срещу Тоталитарната държава, отколкото всички ние, покорно съгласяващи се и тогава, и сега...

  Но да попитам, все пак. Да попитам. Да попитам дали всички ние си мислим, че на Запад от нас не е имало служби? И тези служби пасивно ли са си стояли. Не са ли имали сътрудници, не са ли вербували... Ами, ако те отворят досиетата си какво ще излезе. Колко мита още ще се срутят. Защото, ако не са вербували, ако не са имали сътрудници каква излиза тя. Излиза, че нашата Държавна сигурност се е борила с вятърни мелници само. Ами, ако е така не трябва ли да се откажем и от Дон Кихот, защото нали той се бори с вятърни мелници. Въобще, не трябва ли да се откажем. На първо време от собствения си живот и да идем, както казваше Коцето Павлов да умрем колективно на площада...

  Ами, това е...

  Христо Стоянов, Фейсбук

 • Сряда, 10 Януари 2018 12:56
  Изгониха световно известните хорове Кавал и Бодра смяна, за да продадат къщата зад Хотел България

  След публикуването на статията как закупилите за 10 000 лв. от областен управител на ДПС 120 кв.м къща зад хотел България сега препятстват реконструкцията на паметника на културата, с който делят един парцел, самият професор Пламен Джуров (диригент на Софийски солисти) реагира тревожно във Фейсбук, че от там заради сделката бе махнат прочутият хор Кавал, съобщава "19 минути". 

  „Посочената на снимката сграда години наред беше репетиционно помещение на хорове – Гусла, Кавал и Бодра смяна. Към края на 90-те години (б.р. всъщност веднага след тях и идването на царската власт в първата година на новия век) ИЗГОНИХА ХОРОВЕТЕ и областният управител я прехвърли на някакви чужденци (б.р. Центърът за психологически изследвания го играе американски и работи с посолството на САЩ, макар собствениците де факто да са българи, тогава близки до Мултигруп). Доколкото си спомням, документи за собственост имаше в някой от хоровете. Най-добре знае Валентин Бобевски (б.р. академик, възпитаник на Хумболтовия университет)”.

  Да бъдат изгонени прославилите по цял свят България хорове, за да бъде продадена на безценица сградата на хора, които днес искат да вземат милиони от нея – 25 000 лв. на квадратен метър, което е по-скъпо от цените на авеню Монтен в Париж или на Риджънт стрийт в Лондон? Така постъпва властта у нас с държавната – сиреч нашата – собственост и с родната култура. 

Оставете коментар