Събота, 24 Март 2018
Сряда, 14 Март 2018 16:34

Синът на Доган: И като ми стана едно лятно днес...

Докато Ахмед Доган и ДПС дават идеи за преформатиране на властта в Боянските сараи, синът на Сокола кръстосва САЩ. Демир Доган пуска снимките си от вече двумесечната си екскурзия в щатите в Инстаграм. 33-годишният плейбой се забавлява в Лас Вегас, обикаля Колорадо, снима с дрон последен писък на модата и по всичко личи, че е далеч от политическата действителност в България и от скандалите, които се вихрят у нас. 

Демир се дипломира в Солунския университет, а преди това завърши елитен английски колеж. След скандала с хонорара от 1,5 млн. за Цанков камък се появи информация в медиите, че Доган е решил окончателно да въведе Демир в политиката. Въпреки опитите на Сокола обаче, наследникът му предпочита все още да се забавлява с приятелите си и да обикаля света. На последната снимка, която Демир е качил в Инстаграм с рапърска визия, е коментирал "И като ми стана едно лятно...". 

 

 

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 14 Март 2018 16:34
  Вижте кой е Владо Вутов, пръснал шампанско за 40 000 евро в Алпите!

  Клип с българи, които пилеят десетки хиляди евро насред френски курорт шашна туристите в Алпите. На видеото, което подлуди за часове социалните мрежи, се вижда, мъж, който излива литри от най-скъпото шампанско. Всъщност става въпрос за сина на мултуимилионера Цоло Вутов - Владо, който изпръска десетки бутилки за над 40 000 евро в баровския ски курорт Куршевел под звуците на култовото парче "Шушана".

  Синът на Цоло беше уловен от сайта Nbox.bg преди 2 години в компанията на моделката Цеци Красимирова. Красавицата бе засечена от журналист на сайта скрита в малка и евтина кръчма в кв. Белите брези. "Двете халби" е квартално заведение в което се хранят основно хора от близките офиси и жители на махалата. На малка маса в дъното обаче Цеци Красимирова беше с мъж, който държала за ръка и гледала влюбено в очи. Източници на NBOX разказват, че бившата любима на убития в Амстердам Косьо Самоковеца е била с именно със сина на Цоло Вутов. Владо Вутов е известен с това, че обича показността. Той обича да се движи из София с 2 джипа, единият от които е наблъскан до тавана с охрана.

  Д-р инж. Цоло Вутов е основател, управител и собственик (заедно със съпругата си Снежана Вутова) на 50% от „Геотехмин“ ООД - група, която включва над 26 дружества от различни сектори - миннодобивна индустрия, строителство, инфраструктура и екологичен инженеринг. Сред тях са „Елаците-Мед“ АД, „Хеликс“ ЕООД, „Експлозивпрогрес-ГТМ“ ЕООД. Негови съдружници в „Геотехмин“ са Eлена Стоянова и Виктория Тодорова - съпругата и дъщерята на Величко Стоянов, един от тримата основатели на дружеството. Вутов е председател и на Научно-техническия съюз по минно дело, геология и металургия в България и учредител на Балканската минна асоциация Балканмин. През 2010 г. Цоло Вутов е обявен за най-богатия българин от вестник „Пари“, след като оглавява ежегодната класация на изданието „100-те най-богати българи“. По това време състоянието му според вестник „Пари“ се изчислява на 438,2 млн. лв. 

  През 1977 г. Цоло Вутов се жени за Снежана - негова колежка от Минно-геоложкия институт, а през 1978 г. се ражда синът им Владимир. В началото е назначен в Елаците като маркшайдер, след това става главен инженер, а през 1981 г. и зам.-директор на рудника. Същата година се ражда и по-малкият му син Иван. През 1982 г. се връща в София и започва работа в изследователския и проектантски институт в областта на рудодобива „Нипроруда“, където се занимава с научна дейност. През 1989 г. завършва „Мениджмънт и маркетинг“ към Българо-френския център „Марком“. Веднага след промените Цоло Вутов напуска „Нипроруда“ и създава фирма „Геотехмин“ заедно с професорите Димитър Субашки и Величко Стоянов. Отначало съсредоточават дейността си предимно в областта на минното дело, работят по търсене и проучване на бял мрамор и варовик, но през 1996 г. собствениците разширяват дейността на „Геотехмин“, като навлизат и в строителството.

  През 1995 г. създават фирмата с държавно участие „Хеликс“ за минно-геоложки проучвания, а през 2006 г. – „Експлозив прогрес“ за взривни работи в рудниците. През 1999 г. съдружниците на Цоло Вутов - проф. Стоянов и проф. Субашки умират и той остава да управлява фирмите, в които по това време вече работят около 250 души. През 1999 г. правителството на Иван Костов обявява за приватизация мина „Елаците“ и Цоло Вутов я купува с помощта на собствениците на завода за преработка на руда - белгийската фирма „Юнион миниер“. „Юнион миниер“ кредитира покупката на Цоло Вутов срещу ангажимент през следващите 10 години „Елаците“ да доставя руда за преработка на „Юнион миниер“. В следващите години фирмата на Цоло Вутов успява да изплати дълговете си и да увеличи добива от 23 милиона тона минна маса годишно през 1999 г. на 58 милиона това през 2008 г. Персоналът на „Геотехмин“ нараства до над 4000 души.

  Строителната дейност се развива паралелно с минното дело и фирми на Цоло Вутов участват в строителството на вецове в Искърското дефиле, на новата писта на аерогара София, на метростанции, на ветроенергийния парк край Камен бряг и Шабла, на пречиствателните станции на ТЕЦ „Марица Изток 3“ и др. За 2009 г. активите на „Геотехмин“ са оценени на 666 млн. лв., консолидираните приходи - на 390,2 млн. лв., а печалбата - на 92,7 млн. лв. Групата „Геотехмин“ управлява също два четиризвездни хотела - „Скалите“ в Белоградчик и „Глазне“ в Банско.

  Чрез „Елаците Мед“ Цоло Вутов приватизира и общински фирми за пътно поддържане в България, сред които е и столичната компания „Пътно поддържане“. Негови са също и „Пътища и съоръжения“ - София, столичното „Улично осветление“ ЕАД и СКГТ „Трансремонтстрой“ АД - фирмата, която поддържа техническото състояние на трамваите, тролеите и автобусите в столицата. Собственик е и на фирмите, които поддържат инфраструктурата в Лом и Берковица. Цоло Вутов живее в триетажна къща близо до Киноцентъра. Синовете му работят в семейния бизнес - Владимир оглавява строителна фирма, а Иван - търговска. 

  Цоло Вутов е приятел от казармата с ген. Румен Миланов (началник на Националната служба за охрана (НСО) от 2004 до 2007 г., а от 2009 до 2012 - съветник в политическия кабинет на Бойко Борисов, секретар на Съвета по сигурността и шеф на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност БОРКОР). Когато напуска НСО, Миланов се връща на работа при Цоло Вутов, където е бил и през 2005 г., след като напуска НСБОП. Същата година Вутов назначава във фирмата си „Елаците мед“ и други висши антимафиоти - бившите заместник-директори на НСБОП Красимир Младенов и Иван Йовчев, както и началника на направление „Борба с терора“ Борил Кацаров.

  Очаквайте много скоро още подробности за "шоуто" в Куршавел! Ще разберете кой още присъства на рожденния ден на Владо Вутов!

  Вижте видео от празненството на Владо Вутов

   

 • Сряда, 14 Март 2018 16:34
  С шоу програма Карадайъ и Цветанов финтираха Бойко Василев, запушиха устата на водещия за годежа ГЕРБ-ДПС

  Депутатите не дадоха думата на журналиста, който 4 пъти се опита да ги попита за евентуален нов формат във властта без патриотите. 

 • Сряда, 14 Март 2018 16:34
  Румен Овчаров: Сделката за ЧЕЗ е замислена като тайна продажба на лица, зад които стои правителството

  "Този министър-председател на България и това ръководство на енергетиката са корифеи в загубите на арбитражи. По времето на Пламен Орешарски не упрваляваше БСП. Управляваха Делян Пеевски и Цветан Василев със съдействието на Ахмед Доган и Сергей Станишев, така че не може да се приписват на БСП несгодите в енергетиката през този период". Това каза пред БТВ бившият енергиен министър от БСП Румен Овчаров.

  "Сделката за ЧЕЗ е замислена като тайна продажба на неизвестни хора, зад които стоят определени лица, които се ползват с подкрепата на държавата. Очевидно е, че има договорка и то с участието на държавата. Това си личи от действията на КЕВР, които отказват да се намесят в сделката, а законът им го позволява. Същото важи и за арбитража. Там също има някакви договорки. ЧЕЗ се опитва да се измъкне от България по терлици в една много сложна ситуация. Влизането на държавата по този лаишки начин в последния момент в сделката е огромна глупост. На Бойко Борисов и корифеите около него трябва да е ясно, че България вече е изгубила арбитража заради тези действия на правителството. Всичко ще е за сметка на потребителите. Ние със сигурност ще бъдем въвлечени в тази сделка, защото ще трябва да плащаме кредитите и арбитража", категоричен беше Овчаров. "Уморих се да повтарям за АЕЦ "Белене". Световната банка никога не е финансирала атомни проекти. Какво ще си помислят балканските държави - тези българите ни взеха за бунаци. Обявяват този проект за неизгоден и сега се опитват да го пробутат на нас. Няма как да стане това. Оборудването за АЕЦ "Белене" е завито с едни найлони и са вдигнати едни парници. Има една поговорка: Ако искаш някой да не свърши нещо, накарай го да говори за него. Нещата са много тъжни", завърши Овчаров, който допълни, че цената на ЧЕЗ е надвишена с 1,5 пъти.

Оставете коментар