Неделя, 22 Април 2018
Събота, 31 Март 2018 18:08

Любен Дилов-син: Държавата, която излъга света за иракското ядрено оръжие, ни занимава с истории от селски вечеринки

Понеже доста приятели се разгневиха на снощния ми въпрос за руските дипломати и природния газ, да кажа още малко по темата, наистина извън филствата и фобствата: От 28 години слушаме горещи съвети да намалим енергийната си зависимост от Русия. Нека някой ми припомни поне един акт на помощ на НАТО и ЕС в тази посока? Нещо вредни емисии ли ни опростиха, газопровод ли ни построиха?! Едно действие, моля! Може пък аз да не съм чул.

Сега за шпионите и дипломатите. В разгара на Студената война, България беше посочена като организатор на опита за убийство на папа Йоан Павел Втори. Забележете: не разменен шпионин, а главата на най-голямата религия на Западния свят! Имаше дело, имаше разследване... Може ли някой да си спомни колко дипломати бяха изгонени?

Въпреки натиска на САЩ тогава, нито една европейска капиталистическа държава не предприе дипломатически мерки, докато не бъдат представени доказателства, че България е замесена. Съдебни доказателства. Какво се случва днес: часове след отравянето на Скрипал, Русия е посочена като организатор и извършител и следва залп от дипломатически действия. Добре, не е ли по-честно западните ни съюзници да ни кажат: „България, абе събрахме се тук и решихме да бием Русия. Вие сте наши съюзници, ще участвате ли и какво ще ви струва?“

И ние да седнем и да умуваме. Ама да ни залъгват с постановки от селски вечеринки?! И то точно от държавата, която вече веднъж излъга света за иракското ядрено оръжие?! Ние, че сме тъпи, това е биологичен факт, ама чак пък толкова тъпи... Нито сме съюзник на Москва, нито сме противник на НАТО и ЕС. За пръв път от десетилетия, сякаш, имаме дипломация, която се опитва да мисли и да действа стратегически. Айде дайте и някакъв шанс, де!

Любен Дилов-син, Фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 31 Март 2018 18:08
  Украйна призна: Не можем да си върнем Крим

  "Днес Украйна не е в състояние да си върне Крим". Това заяви заместник-министър по временно окупираните територии и вътрешно разселените лица от Украйна Георгий Тука. Според него Киев вече е принуден да се ограничи до дипломатически демонстрации и политически изявления. Тука вярва, че Донбас и Крим е възможно да бъдат върнати на държавата му, но не и в момента. 

  Той допълни, че неговият отдел събира доказателства за незаконно придобиване на ресурси на територията на Крим. Полуостровът стана част от Русия през март 2014 г. след референдум, в който по-голямата част от хората в региона, които са гласували, подкрепиха решението. Киев продължава да разглежда полуострова като своя територия, която Русия временно заема.

 • Събота, 31 Март 2018 18:08
  Можеше ли Хитлер да не се роди? Или поне да беше взимал LSD

  Обстоятелствата раждат и чудовищата, и героите. Появата на Хитлер е предизвестена. Някой трябвало първо да изрече, а после да въплъти в конкретна политика лудостите на Стара Европа, довели до две световни войни. Всички лудости – от неоколониализма, през антисеметизма, дори до такива феномени като нудисткото движение и централизираната социалистическа икономика. Некадърният студент от рисувалното више училище на Виена, героят от Ипер, Сома и Арас, Адолф е този, у когото, след дълго подмятане, се е спрял съдбовния зар. На 20 април, преди 129 години…

  Не смятам да преподавам исторически материализъм, или пък да отричам ролята на личността в историята. По-скоро да обясня с рождения ден на Хитлер събития като арестуването на кметицата на Младост, боя на конференцията на СДС, че дори и международните успехи на Бойко Борисов от последната година. Личните качества са важни, вън от съмнения. Но понякога се струпват обстоятелства, като зяпачи на ъгъла на „Гурко” и „Васил Левски” на 17 април… Специализираната прокуратура не от скоро се слави с изяществото на слон в стъкларски магазин. Пример от последните месеци: тържествената пресконференция по случай „разбиването на организирана престъпна група”, свързана с българското изобретение One coin. После настъпи едно клето мълчание…

  Разбира се, никой не очаква от прокуратурата да е изящна и точно пък от специализираната да е специализирано изящна. Но, една подробност – в крайна сметка ние като данъкоплатци им плащаме заплатите, а – още по-лошо – пак ние плащаме глобите, които различни международни съдилища натрисат на България, заради специализираното прокурорско изящество. Примери – от тук до хоризонта. Абе… кметицата на Младост да не е тръгнала на президентски изобри? Защото това, което се случи, силно напомня мощен пи ар в нейна подкрепа. Само за четири часа специализираната прокуратура успя да я изкара герой и утре да излезе дори, че дамата е внучка на Хитлер, пряко участвала в Холокоста и лично обгазила хиляди дечица в Сирия, пак ще е симпатична на зяпащото новините население.

  Боят на конференцията на СДС вероятно държи палмата за най-несръчен пи ар в историята, след запалването на Александрийската библиотека. На изтеклите в медиите карди се вижда трогателен римейк на прочутата картина „Казаци пишат писмо на султана”. Размята се някакъв лист, около него – типажи, нарисувани от Иля Репин. От информациите се разбра, че „ разбитите авари”, както ги нарече преди 17 години президента Стоянов, няма да могат да напишат писмото поради следните причини: не се разбират за общите християн-демократически ценности, не знаят на какъв език да го напишат и най-вече – не са сигурни кой е султана. Е, как кой е султана?! Най-вероятно КОЙ ще излезе накрая че е, както традиционно се случва.

  Ззапознати твърдят, че всичко било бой за намалелите обществени поръчки към жълтоповатната десница.Аз не го твърдя. Аз искам да вярвам, че е бой за ценности… Въпреки българската история, която ни учи, че по тези географски ширини политик, умрял на дуел няма. Повечето на трапеза мрат. Но като казах поръчки, да отбележим една току-що изминала: На 17 април 1492 Христофор Колумб печели обществената поръчка за откриване на Америка, обявена от Фернандо II Арагонски и Изабела Кастилска. Всъщност поръчката била за откриване на пряк път до Индия, но каквото – такова! Парите са похарчени, резултатите следва да бъдат отчетени! Кога е било да се строи път, пък да не се откраднат някакви обществени пари? В културно отношение днес Америка продължава да е една компромисна Индия, въпреки всичко велико направено от европейските емигранти през последните 200 години там. Доказателства? А какво ще кажете за последните Оскари, където спечели филм за чистачка, правила секс с крокодила Гена?

  За СДСарите да кажа последно, че са ми тръпка. Поне на моето поколение де.Сто снимки имам, на които агитирам за тях. Трябва спешно да си родят техен Бойко Борисов. Ама, много спешно. Иначе нищо няма да стане. Веднъж вече опитаха да припознаят оригиналния за свой. И той май беше готов също да ги припознае, защото Бойко е от поколението, за което трите букви значат много. Но те тогава някак плахо подходиха, някак като кметица, която си иска рушвет… По тази причина нищо не стана. Сега да се взимат в ръце, защото в противен случай генерал Нсако ще им понесе байрака на демокрацията. Не, че нещо против него. Просто е нисичък и съвсем няма да се вижда този байрак в тълпата…

  Е как започнах с Хитлер и как така зациклих?!! Аха, да: можеше ли да не се роди? Няма как –личността е важна, но обстоятелствата я създават. Но можеше Адолф поне да друса нещо. Друсащите са по-миролюбиви във всеки случай. Зациклил, защото на 19 април, 1943 е създадена думата „циклене”. От velo-cicle. Алберт Хофман се качва на колелото си, след като за първи път в историята е опитал едни хапчета, създадени от него, за да отиде до болницата. Последвали близо 2 часа най-невероятното пътешествие с колело в историята…

  Хапчетата на немски се наричат Lysergsäure-diethylamid. На български – диетиламид на лизергиновата киселина. На всички езици, просто еЛ еС Ди. Хофман се е надявал да лекува шизофрения, но се оказало, че хапчетата помагат срещу хлебарки. Хлебарките изчезват, а на тяхно място се появяват пеперуди, слонове и други приказни неща… Това са прказките на Албърт Хофман, защото има и други Хофманови приказки. Пак немски, и пак много странни. Цели две години е имал на разположение Адолф Хитлер, за да срещне Алберт Хофман. Още повече че втория е обитавал селенията на Третия райх… Но не се е случило. Алберт Хофман доживя до 102 години и почина, пак през април, през 2008-а. Но това е вече другата седмица, на 29-и.

  Любен Дилов-син, dilov.info 

 • Събота, 31 Март 2018 18:08
  Смях! Сидеров говорил пред 550 млн. души в Крим. Руски телевизии го снимат, но мистериозно не го отразяват

  Журналистите от партийната телевизия на "Атака" - Алфа ТВ, прекалиха с прехвалването на началника си Волен Сидеров, който вчера празнува рожден ден в Крим. Те обявиха, че ораторът е говорил пред 550 млн. души за 4 телевизии. Колкото и да се мъчихме да намерим важните послания в руските медии, в сайтовете им дори не е отразено, че са го записали. Само от Алфа ТВ и 50-ина души в Youtube са гледали посланията на Волен.

Оставете коментар