Неделя, 20 Януари 2019
Сряда, 06 Юни 2018 12:35

Следващият труп, според математиката на трупоброенето ще бъде тежко самоубийство с 27 куршума

И все пак има нещо положително в борбата с престъпността, нека бъдем обективни, стига песимизъм и черногледство!

Бързо се съобщава, че пак има труп и още по-бързо се намира обяснение защо той е станал труп. Я любов между трима, я омраза между двама. Следващият труп, според математиката на трупоброенето ще бъде или тежко самоубийство с 27 прободни рани, или невинна разправия при каре на бриЧ белот.

Бързите и професионални реакции успокояват данъкоплатците и на тях им става по-леко - значи не отиват съвсем нахалост парите, с които те плащат на властта да си върши работата.

Николай Слатински, фейбук

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 06 Юни 2018 12:35
  Гримаси от новите ленти...

  „Е па, краднем си ток, та стой та гледай! Политическият башибозук краде милиони, аз крадем ток.”

 • Сряда, 06 Юни 2018 12:35
  Има нещо по-опасно за обществото от радиацията – това е глупостта на властника!

  "Ако едно дете е задържано, това не е дете, което е послушно и добро."

  Казвам на мой приятел:

  - Аз, ако бях премиер, незабавно бих уволнил подобен тип, който като заместник-министър плещи такива брутални и идиотски работи! Незабавно и даже немедленно!

  Моят приятел въздъхва:

  - А аз, ако бях премиер, никога не бих допускал подобен тип да е заместник-министър!

  Ако бяхме, но не сме. Ние имаме като премиер това, което имаме. Затова ни остава да видим неговата реакция...

  Само ако на входа на правителството има глупостомер, няма да се стига до това – премиери и вицепремиери, министри и вицеминистри да говорят преди да мислят. Тъй като глупостомерът ще пищи като побеснял гайгеров брояч.

  Защото има нещо по-опасно за обществото от радиацията - това е глупостта на властника!

  проф. Николай Слатински, фейсбук

 • Сряда, 06 Юни 2018 12:35
  Обикновените хора, когато протестират, не са длъжни да знаят какво искат да бъде, а какво НЕ искат да бъде

  Протестите сочат проблемите. Те са ръката, която удря по масата и казва „Баста” – Баста на корупцията! Баста на некадърността! Баста на арогантността!, пише проф. Николай Слатински във Фейсбук и очертава профила на днешния протестиращ. Публикуваме пълния текст:

  Вчера споделих във ФБ мнение на мой приятел от Перник, че политическата криза прераства в национална. И вече се прави не равносметка на последните 10, а на последните 30 години!

  Нямам какво да добавя към това му виждане и не бих написал нищо повече.

  Но съм потресен как масово се нахвърлят върху протестиращите. Как си били показали истинското лице, защото искали мажоритарни избори, как били дело на Решетников, как били срещу Европа-та, как не знаели какво искат да бъде...

  Вижте, обикновените хора, когато протестират, не са длъжни да знаят какво искат да бъде, за какво се борят. Те столетия наред пределно ясно знаят какво Не искат да бъде повече и СРЕЩУ какво са.

  Те не винаги не искат да бъде това, което е било досега. И са срещу това , което е било досега да продължава.

  Властта трябва да осъзнава именно тази проста истина. Когато на обикновените хора им писва срещу нейните деяния, те протестират.

  Протестиращите не могат да правят стратегии, да чертаят бъдеще-та, да дават отговор на всички въпроси, да чакат първо да си изяснят до най-малки подробности какво ще последва от евентуалните протести и едва тогава да протестират.

  Иначе не би имало велики революции, не би имало и нежни революции.

  Не вменявайте на обикновените хора такива задължения и подобни отговорности.

  Тези задължения и отговорности ги насочете към лидерите, към визионерите, към политиците, към държавниците. Те са тяхна грижа, техен дълг.

  Да, понякога протестите могат да родят такива лидери, визионери, политици, държавници.

  Да, понякога има личности, които използват протестите, за да ги насочат в посоката, в която те смятат, че трябва да ги насочат. И у нас една такава личност цяла седмица се ослушваше преди време, а по едно време върза синя лента на челото и оглави протестите, тласна ги в правилната посока.

  Да, понякога хора от статуквото навреме се преобръщат, присламчват се към протестите и ги използват в своя полза, не винаги вредна за самите протести и страната.

  Да, понякога протестите остават без лидери и или се спихват, или преминават в стихия, като така не само рушат и малкото, останало неразрушено, но и дискредитират самата мисъл за протести за дълъг период от време.

  Но всичките тези четири „Да” не бива да ни карат да мрънкаме, да се сърдим на протестите, да ги виним за някои нарушени неудобства, да се мръщим, че били без стратегия, че не знаели всички отговори на всички въпроси, че и протестите ни не били това, което трябвало да бъдат.

  Протестите сочат проблемите. Те са ръката, която удря по масата и казва Баста: Баста на корупцията! Баста на некадърността! Баста на арогантността! Баста на калинките! Баста на отказа от правосъдие! Баста на псевдодемокрацията! Баста на профуканите последни години! Баста на ориентализирането и разнормализирането на страната ни! Баста на всичко онова, на което трябва да се каже Баста!

  А има ли глава, която да насочи ръката в правилната посока; има ли сиво вещество в тази глава; има ли воля за промяна към по-добро; има ли стратегия как тази воля да се облече в конкретни действия; има ли програма, която да приоритизира и подреди тези действия - това е Божа работа.

  Това е главното. Но то не зависи от протестите и протестиращите. То зависи от нас - българското общество. Ако все още сме общество, а не сме вече омърлушено стадо, сива маса, подплашена тълпа и механичен сбор от спасяващи се поединично индивиди.

  (коментарът е от фейсбук профила на Николай Слатински) 

Оставете коментар