Сряда, 21 Август 2019
Вторник, 07 Август 2018 12:52

За насекомите, кучета, джендърите и педагогическите школи

Няма страшно, играйте си, глупостите почти не си личат, пише Васил Петев

 

- Тати, така е в България. Тук хората не са кул, много са зли, мойто дете.

Обръщам глава и виждам средно на ръст насекомо, цялото в графити, като от влака за Левски, с големи очила, ала Мухата (1986), което води малка лавра на каишка през тревата на градинката. Пред тях пък марширува Ото Фон Бисмарк, явно в ролята на майката. Семейството инсекти тържествено каца на една пейка, а Бисмарк почва да си стърже калните чепици в ръба й.

Точно да се ужася, когато чувам нов истеричен рев, този път от посока на пясъчника.

Малка мида е забила лице във влажната почва, докато дупето й стърчи вертикално нагоре, а майката-роднина на Искра Фидосова ухилено ръкопляска и спорадично пищи: "Браво, браво! Браво на мойто дете!". Абе, Виенската опера - репички да яде.

Всъщност аз добре познавам тази западноевропейска педагогическа школа, според която всяка детска проява на простотия, трябва да се поощрява с цел да не се стресира детето. А да се адаптира. Към простотията. Именно по тертип на същата тази школа, в някои скандинавски страни много скоро браковете с травестити ще станат задължителни, а отсъствието на граждани от гей-парад ще води до чудовищни глоби в натура.

Едно време пък бе другояче - аре ставай бе ревльо, ставай, че чинка ти Пейка идва да ти откъсне ушите! Днес на абсолютно същото пък му викат - браво мойто дете, ела да ти купя едно пакетче джелибон, че ти е паднал холестерола.

Не знам. Аз не съм градинков тип и по принцип избягвам места с много богата флора и фауна, поради простата причина, че съм алергичен към чесън и мухи, но днес ми се наложи да разходя кучето. И тъй като след горните две срещи се почувставах длъжен на някаква гражданска реакция, спрях с малкия пес Тоби по средата на площадката и с висок глас се обърнах към йоркшира с думите - "Виждаш ли мойто дете, това са хора. Големи идиоти, мойто момче. Много трябва да се пазиш да не вземеш един ден и ти да станеш като тях".

Васил Петев, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар