Събота, 19 Януари 2019
Четвъртък, 04 Октомври 2018 09:05

Унизителните оценки за България отекнаха из цяла Европа

„Ако някой трябва да бъде обиждан, това не трябва да е държавата, а негодниците, допуснали тя да получава подобни оценки”, пише Васил Василев във фейсбук по повод снощното изказване на Путин, в което той използва България като нарицателно по отношение защитата на енергийните интереси на Европа.

Ето пълният текст на Васил Василев:

 „Путин: България съжалява за „Южен поток”

България става нарицателно име за страна, чиито управници са безпомощни и некадърни да защитят националните интереси. “Много ми се иска Европа да не изглежда като България, която прояви такава слабост и неспособност да защити своите национални интереси “, каза снощи Путин.

Унизителните оценки отекнаха из цяла Европа, защото бяха казани на пресконференция с австрийския канцлер Курц, свързана очевидно със „Северен поток-2”.

Австрия, която трябваше да получава руски газ от България и през „Южен поток”, изглежда предпочита да отбягва „Турския поток” и търси други варианти.

Путин пресоли супата, защото ако някой трябва да бъде обиждан, това не трябва да е държавата, а негодниците, допуснали тя да получава подобни оценки. Но когато каза, че България вече съжалява за „Южен поток”, той беше прав.

България загуби 800 милиона лева транзитни такси годишно и ролята си на европейски газоразпределителен център, след като Орешарски, унижен и смачкан, обяви пред американски сенатори, че прекратяваме участието си в „Южен поток”. Борисов, за да се подмаже допълнително, ликвидира не само „Южен поток”, но и другия голям проект с Русия – АЕЦ в Белене. С това позволи на Турция да стане разпределителен център на руския газ и обоснова строителството на турските АЕЦ.

Досега нито Борисов, нито Орешарски или ментора му – Станишев, са наказани за провалянето на проектите.”

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 04 Октомври 2018 09:05
  Некролог на мразещата себе си Европа

  Може би някои общества си заслужават съдбата. Когато историческата вина те вдъхнови да промотираш „дайвърсити“, но вместо това сложиш в центъра на гротескната си кампания най-бруталния символ на и инструмент за женско подчинение и робство на планетата. Този потресаващ пропаганден плакат е некролог на мразещата себе си част от Европа.

  Владислав Апостолов, фейсбук

  Снимка на Vladislav Apostolov.

 • Четвъртък, 04 Октомври 2018 09:05
  Кога ли ще стигнем сърбите?

  Велизар Енчев коментира във Фейсбук посещението на Путин в съседна Сърбия

 • Четвъртък, 04 Октомври 2018 09:05
  Путин на официално посещение в Сърбия

  Сърбия е стратегически партньор на Русия на Балканите, заяви руският президент преди визитата си

Оставете коментар