Сряда, 22 Май 2019
Понеделник, 15 Октомври 2018 16:47

„ДжиПи Груп” се оттегля, за да дойде... „ДжиПи Груп”

Днес от новините в телевизорите ще ви съобщят как държавата е оттеглила "Джи Пи груп" от още една поръчка.

Сега ще ви разкажа какви са реалностите:

1. Победител в поръчката за ремонта на трамвайна линия 5 от Съдебната палата до Княжево е консорциум „Инфра груп 2018“. В него влизат „Джи Пи груп“ и „РВП Илиенци“. Офертата за изпълнение е 45.7 млн. лева.

2. Фандъкова обяви, че поради оттеглянето на "Джи Пи груп" и защото договор още не е подписан, най-вероятен победител ще е класираният на второ място.

3. На второ място в процедурата е класирано обединението „София инфраструктура 2018“. В него влизат испанската фирма „Марко Обра публика“ и „Интегрирани строителни системи“.

4. Собственик на „Интегрирани строителни системи“ е Владимир Пилчев. Той участва в управлението на още доста дружества. Сред тях например е „Пи Ай“. Адресът на регистрация на това дружество съвпада с този на „Джи Пи груп“. Мейлът за кореспонденция пък е Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

5. Довиждане!

Мирослав Иванов, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 15 Октомври 2018 16:47
  Като няма велосипеди, карайте скутери

  Изградените велоалеи от столична община, повечето от които предизвикаха възмущение, че отнемат от пътното платно, явно ще продължат да са неизползваеми.

  Оказва се, че София е от малкото европейски столици без система за велосипеди под наем, но усилията на общината са насочени към нов проект - пилотно въвеждане на система за градски скутери. Това се разбира от съобщение на общинската администрация за среща между Йорданка Фандъкова и колегата й от Виена Михаел Лудвиг.

  Ситуацията много ни напомня тази с Мария Антоанета, на която се приписва репликата „Ако няма хляб, яжте пасти”. В нашия случай: „Ако няма велосипеди, карайте скутери”.

  От няколко години екипът на столичната кметица демонстрира усилия да въведе система за велосипеди под наем, но тя и досега не е видяла бял свят, а мрежата от велоалеи в голямата си част е непригодна и направена просто защото трябва да я има по проект за еврофинансиране.

  Към това, ако добавим и т.нар. борба със замърсяването на въздуха, то продължаваме да сме в сферата на теорията и добрите намерения, тъй като въпреки съпротивата на софиянци, общината държи на проекта за изгаряне на боклук в ТЕЦ "София", който ще отделя допълнително прах във въздуха.

 • Понеделник, 15 Октомври 2018 16:47
  Махат паветата и „Самуиловите воини“ от площада пред „Ал. Невски“

  Архитектурно бюро, ангажирано и с ремонта "Графа" и с водната стена на площад "Гарибалди",  ще "префасонира" пространството около катедралния храм. Йорданка Фандъкова отрече махането на павета

 • Понеделник, 15 Октомври 2018 16:47
  Въвежда се временна организация на движението във връзка с посещението на Папа Франциск

  Хората, които живеят в зоните, затворени за посещението на папата, ще имат право да паркират в съседни

Оставете коментар