Сряда, 22 Май 2019
Събота, 10 Ноември 2018 16:18

Подавам оставката като народен представител, след като се потвърди, че качеството на магистралите отговаря на нормативните изискванията

"Бих искала да уведомя Камарата на строителите, че съм готова да напусна парламента, каквото е и тяхното искане. При условие, което е напълно изпълнимо. След като се потвърди, че качеството на магистралите отговаря на нормативните изискванията, си подавам оставката като народен представител".

Това написа във фейсбук профила си Елена Йончева в отговор на исканията на Строителната камара за оставка на народните представители, внесли в АПИ иск за ревизия на всички проблемни пътища, което уронвало престижа на работещите в строителния бранш.

Ето целият текст на Елена Йончева:

Бих искала да уведомя Камарата на строителите, че съм готова да напусна парламента, каквото е и тяхното искане. При условие, което е напълно изпълнимо. След като се потвърди, че качеството на магистралите отговаря на нормативните изискванията, си подавам оставката като народен представител.

За да се извърши тази проверка, очаквам АПИ – агенция пътна инфраструктура, да разреши извършването на техническа експертиза в лицензирана европейска лаборатория на качеството на автомагистрали Тракия, Хемус, Струма, Марица и на път I – 1, път II – 18.

Ще напомня - вчера от Камарата разпространиха официално съобщение, в което казват : “Ние настояваме оставките на депутатите Елена Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски, които стоят зад искането за експертиза, с внушението, че от българските магистрали се краде, да подадат оставки”.

Поводът е именно внесеното в АПИ искане за независима техническа експертиза на магистралите. В становище на браншовата организация се посочва, че това е "поредната доза политическо говорене, което има за цел да извлече дивиденти за сметка на авторитета на българските строители".

Ако не бъдат взети мерки до 18 ноември относно публичното поведение и отправяните обидни към бранша твърдения, камарата и нейните фирми членове ще предприемат стъпки към граждански протести, заканват се още в обръщението.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 10 Ноември 2018 16:18
  Елена Йончева: В България работещите бедни са работещи гладни

  Трябва да спре разграждането на България, заяви водачът на евролистата на БСП

 • Събота, 10 Ноември 2018 16:18
  Корнелия Нинова: Българи, бъдете спокойни и гласувайте без страх!

  Българи, бъдете спокойни и гласувайте без страх. Никой няма да уволни, никой няма да ви репресира. Гласувайте като свободни българи, за да спрем веднъж завинаги порочния модел на управление. Този призив отправи към всички избиратели лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя и водачът на евролистата на левицата Елена Йончева бяха тази сутрин в студиото на БиТиВи.

  Бойко Борисов управлява чрев всяване на страх, но и него много го е страх, коментира Нинова. Тя е убедена, че твърденията му, че "подготвят Костинброд 2", са именно от страх, че ще загуби изборите. Това е начин да оправдае загубата на ГЕРБ, подчерта лидерът на БСП.

  Нинова коментира и обвиненията на Борисов, че с президента Румен Радев заедно правят предизборна кампания. Имаме много общи позиции и с държавния глава, и с Иво Христов. Но обвиненията, че президента се обвързва с БСП още веднъж показват страх, категорична бе тя. Няма как желанието за върховенство на закона и за справедливост да е партийно пристрастие, смята лидерът на опозицията. 

 • Събота, 10 Ноември 2018 16:18
  Борисов лично закарал Ради да гласува през 2017 година

   Видеа оборват легендата на премиера за лошите отношения между двамата

Оставете коментар