Вторник, 18 Юни 2019
Петък, 30 Ноември 2018 21:19

Борисов: Върви се в посока "Български поток"

С днешната позиция на "Газпром" се върви в посока за "Български поток", който ще премине през наша територия.

Спазваме всички европейски правила по картата на Жан Клод Юнкер, която донесе и показа в София.

Зад нас чакат сърбите, унгарците и австрийците, ние понеже сме първи на входа, трябва да свършим най-много работа. Това е, което ние тихичко, без да шумим, построихме, без да говорим, реверсивната ни връзка от Турция до Лозенец, Сливенско, която открихме с турския енергиен министър през август. Ние стъпчица по стъпчица много внимателно си подготвихме, че когато и другите кажат - "и ние искаме", ние да сме готови.

И пак казвам - двата проекта с изграждането на интеркоректора с Гърция вървят едновременно. Там, където минават газопроводи, войни няма.

Нека да бъдем малко по-скромни и да спазваме много стриктно правилата, за да не стане като по времето на мандата на БСП, когато носеха като пощальони договорите от Брюксел. Сега мислят, че хората са забравили и днес един техен депутат в парламента е казал, че ние сме спрели „Южен поток". „Южен поток" беше спрян в мандата на БСП и причината е заради корупция. Корупционните схеми в обществените поръчки. Затова беше спрян.

(30 ноември 2018, Бойко Борисов при завръщането си от Мароко, по повод съобщението на "Газпром", че проявява интерес и ще участва в третата, обвързваща фаза на пазарния тест на т.нар. втора тръба от "Турски поток")

---

"От сегашните визити видяхме как България е отново на картата на европейските и световни интереси. Нека да не забравяме, че Борисов е премиер, който спря три големи енергийни проекти – на газопровод, нефтопровод и ядрен проект."

(18 януари 2015, Румяна Бъчварова – вицепремиер в кабинета "Борисов 2", след визитите на държавния секретар на САЩ Джон Кери и на външния министър на Великобритания Филип Хамънд у нас)

---

"Ние сме едно, ние сме приятели, аз иначе нямаше така да ви говоря. Признали сме "Хизбула" за терористична организация. Спрели сме три големи руски проекта. Спрели сме руски самолети над морето. Това, ако не е партньорство, какво е?”

(12 октомври 2015, Бойко Борисов пред форума на Американската търговска камара)

---

Резултат с изображение за хъб рисунка борисов Жан Клод Юнкер

(април 2015 - Борисов и Юнкер позират с "рисунката" на газовия хъб) 

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 30 Ноември 2018 21:19
  Бойко Борисов се заема с климатичните промени

  "Климатичните промени не са абстракция, а факт", казва премиерът Борисов в разговор по телефона с Генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, цитиран от Правителствената пресслужба. "Това е най-голямото предизвикателство пред света сега и за в бъдеще", е казал още Бойко Борисов

 • Петък, 30 Ноември 2018 21:19
  Борисов пак се заяде с БСП - дори оставка не могли да подадат

  Премиерът коментира решението на Корнелия Нинова да оттегли оставката си

 • Петък, 30 Ноември 2018 21:19
  Георги Лозанов: Защо Борисов намеси и Веско Маринов

  Бойко Борисов предизвика всеобщо изумление, когато в обяснението защо отстранява Цветанов изведнъж намеси и певеца Веселин Маринов. Но всъщност няма нищо учудващо: Маринов носи вина за една невъзвратима за ГЕРБ загуба.

Оставете коментар