Понеделник, 06 Юли 2020

Събота, 28 Декември 2019 15:37

Христо Смоленов: Един нов „зелен призрак“ се развява пред обществото и влиза в конкуренция със заплахата от тероризма

Един нов „зелен призрак“ се развява пред обществото и влиза в конкуренция със заплахата от тероризма. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ експертът по антитероризъм Христо Смоленов за равносметката на изминалата 2019 г. от гледна точка на сигурността и борбата с тероризма.

„Става дума за климатичната параноя, която е обхванала голяма част от западното общество. Стигам до извода, че два източника на страх започват да се конкурират. Става дума за два символа на страх. Едната е традиционният тероризъм, срещу който обществото и планетата води борба от 11 септември, когато беше атаката срещу кулите близнаци. Около другата заплаха се групират нови заинтересовани кръгове. Смятам, че конкуренцията между двата вида сплашване на обществото, ще заеме наистина гротескни форми в предстоящата година“, коментира експертът по антитероризъм.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Той отчете, че се е появил гигантски тренд към позеленяване на енергетиката.
„Той е свързан с много оптимизъм в Европа. Свързан е и с много реализъм в глобален мащаб. Реализмът обаче се сблъсква с доста утопични разбирания за това как всичко изведнъж ще позеленее и ще доведе до всеобщо благоденствие. Зелената промяна е пропагандирана от ръководството на ЕС. Нещата показват, че на света му предстои една много жестока агония. Тя ще е между силите на старата енергийно-индустриална формула и новата. Старата ръководеше развитието на нашия индустриален свят. Новата е свързана със зелените тежнения и с нови технологии. Сблъсъкът между тези икономически интереси започна, но той предстои да се изостря“, прогнозира още Христо Смоленов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар