Четвъртък, 09 Юли 2020

Събота, 17 Декември 2016 09:15

Владислав Горанов: Няма как лидерът на най-голямата партия да е премиер с чужд мандат!

Ново правителство с премиер Бойко Борисов ще има само след нови избори, каза той

Ще почнем от там, че правителство винаги има. Ще почнем от там дали е Борисов 3 Ще почнем от там, че няма логика, лидерът най-голямата партия да прави правителство с мандат на друга партия. Правителство с мандат на РБ няма да има. Това заяви финансовият министър в оставка Владислав Горанов в ефира на Нова телевизия.

„Но правителство с премиер Бойко Борисов ще бъде само след нови избори. Той може да бъде премиер, когато му е връчен първи мандат от президента”, каза още той.

Това, което мога да заяви, че част от параметрите да съществува правителство в този парламент е, че оставаме длъжници на хората, които поискаха нови изборни правила.

По отношение на това дали той ще остане финансов министър с дуг премиер, а не Борисов, той посочи:

„Ако аз нямам много силна връзка с премиера, отговорът е не и обяснението е това, че аз няма да бъда успешен финансов министър без премиер Борисов”, каза още той.

Аз мисля, че докато не се чуе реакцията на колегите от РБ за това, че Борисов няма да бъде премиер в следващото правителство вашите проценти са спекулативни, каза още той и уточни, че неговите проценти са 0.

Няма причина да се подчиняваме на някакви политически спекулации в името на стабилността, тя съществува, смята още Горанов.

Оставете коментар