Сряда, 27 Май 2020

Вторник, 20 Декември 2016 14:17

Надежда Нейнски: Моментът на покушението срещу руския посланик не е случаен

Според нея целта е да се дестабилизират отношенията между Русия и Турция

Моментът на покушението срещу руския посланик в Турция не е случаен. Предстои среща между Турция, Иран и Русия по повод Сирия, а външният министър на страната Чавушоглу е на посещение в Москва. Такъв коментар даде Надежда Нейнски, посланик на България в Турция, ден след показното убийство на Андрей Карлов в галерия в Анкара, предава bTV.

Тя добави, че новината за терористичния акт, както се определя в Турция, я е достигнала по време на среща с посланици в китайското посолство по повод изпращането на лидер на Арабската лига в Анкара. „Всички бяха изключително шокирани, дори и в държава, в която тероризма стана ежедневие в последните години. Изпраща се посланието че никой никога не може да е сигурен независима каква позиция заема”, посочи Нейнски.

По думите й може да се направи изводът, че нападението, извършено от 22-годишен бивш полицай, има връзка със Сирия и цели дестабилизиране на отношенията между Русия и Турция.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 20 Декември 2016 14:17
  Нейнски разпусна партията си, призова останалите десни да последват примера ѝ

  Партията "Синьо единство", която беше създадена от Надежда Нейнски, се разпуска. Това обявиха от формацията след Втората национална конференция, провела се вчера. Мотивите на сините на посланичката ни в Турция са липсата на възможност за обединение на десните. "Синьо единство" призова и останалите десни партии да се разпуснат.

  "Призоваваме партиите от традиционната десница да ни последват, защото времето отдавна вече не е наше. Не е и тяхно. Времето просто е друго и продължаването на разделението носи тежката отговорност на пропуснатите възможности за създаване на работеща алтернатива за България", обясниха от формацията.

  От "Синьо единство" отчитат, че са положили огромни усилия, но не успели да убедят нито една политическа партия от традиционната десница да загърби тяснопартийното си его, да се разпусне, или да се влее в единна дясна партия.

  "Затова се разпускаме ние - за да покажем, че няма нищо страшно в това и да провокираме останалите партии също да го направят", се казва още в позицията на формацията.

  "Синьо единство" отправят критики към останалите десни формации, че лидерите им не са се отказали от "смешната привилегия да се наричат "председател на нищото" и да разчистят пространството за създаването на силна и модерна дясна партия".

  Партията критикува и "псевдоновата десница", която се срамува да се нарече такава. "Лута се в безполовата идентичност "няма ляво, няма дясно", неспособна е да излъчи друго смислено послание, освен "всички сме срещу мафията" и бори олигархията с творческо- самодейни акции по улици и мостове, изживявайки себе си като нещо средно между политически кръжок и затворена група в социалните мрежи", пишат от "Синьо единство".

 • Вторник, 20 Декември 2016 14:17
  Надежда Нейнски: Няма отговор кои са българите в списъка на Турция заподозрени във връзки с терористи

  "В турския курорт Бодрум има много българи, но няма пострадали от земетресението", съобщи посланикът ни в Анкара Надежда Нейнски.

  По повод списъка с 77 българи, които имат забрана да влизат в Турция по подозрения във връзки с терористични организации, Нейнски посочи, че списъкът е много по-голям и най-много хора има от Русия, Франция, Германия и Белгия. Посланикът посочи, че се визират конкретно връзки с ИД.

Оставете коментар