Петък, 16 Ноември 2018
Неделя, 22 Октомври 2017 17:26

Мариан Башур: "24 часа" да се научат да си проверяват информацията. Небостъргач на това място в Лозенец е вреден за района.

"Чудя как "24 часа" публикуват с лека ръка такъв род статии без да си направят труда да се свържат с мен и да попитат.", каза пред BIG5.BG имотният консултант

Г-н Башур, за Вас излезе материал в "24 часа", според който сте едва ли не трол или мошеник. Как ще коментирате написаното?

Мога да коментирам написаното като пълна клевета и лъжа по мой адрес и ще помисля дали да потърся правата си по съдебен път. В тази статия най-напред пише името на моят баща, който няма нищо общо със сферата на имоти, второ бяха засегнати имена, които също нямат никакво отношение с нашият протест срещу строежа на небостъргач в Лозенец, който е изцяло мирен и цели постигане на консенсус относно височината на сградата.

Последните дни във фейсбук като че ли има насочена атака срещу Вас, защо?

Забелязвам активно мероприятие срещу мен, но аз лично няма от какво да се притеснявам. Група жители на район Лозенец решихме да протестираме срещу строежа на 120-метровата сграда на ул. "Златен Рог" 10. Дали има връзка ще остава вашите читатели да преценят.

Коя е Соня Калугерова и защо Ви атакува?

Идея си нямам коя е тази персона, доколкото виждам е профил с фалшиви снимки, това ме довежда до мисълта че е фалшив профил. Но не искам да давам важност на анонимни персони, обаче се чудя как "24 часа" публикуват с лека ръка такъв род статии без да си направят труда да се свържат с мен и да попитат.

Защо сградата, която трябва да започне да се строи в Лозенец е вредна за района?

Строежът на тази сграда е започнал въпреки възраженията на преките съседи, има подписка от 400 души в района срещу сградата. А нашите доводи срещу изграждането на тази сграда на това място е, защото противоречи на всички архитектурни, естетични и строителни норми в този район. Такава сграда ще нанесе повече вреда на района, отколкото полза. Сградата ще пречи на всички живущи около нея и не е в синхрон с нищо наоколо. Не е приемлив доводът, че при изграждането на хотел „Витоша Ню Отани” е било предвидено на това място многоетажна сграда. Към момента в този район е позволено до 26 м височина. Фактът, че на калкана на тази сграда има съществуваща осем етажна сграда, както всички сгради в съседство са до 5-6 етажа, прави изграждането на 120-метрова сграда да изглежда извън всякакви приемливи норми. Помислете как би се отразило на трафика, на светлината и на гледката към Витоша. Известният урбанист Ян Геел, който столична община покани, даде задължителна препоръка да се намали всякакво високо строителство до 75м в зоните пред планината Витоша. Въпросната сграда е по голяма като площ от Мол София заедно с офисната част. В сградата ще има търговски център, апартаменти, близо 300 коли 700 живущи без да броим тези които ще посещават търговската част.

Разкажете ни малко за семейството си, вие сте от Сирия, нали? От кога живеете в България?

Аз съм роден в София и съм с двойно гражданство, майка ми е българка, а баща ми от Сирия. Той е учил за инженер химик в София, много трудолюбив човек който цял живот работи да осигури по добро бъдеще за нас, в момента е на 73 и няма нищо общо нито с имоти нито с този протест, дори няма на представа какво се случва. Майка ми е домакиня която цял живот се грижи за нас. Фамилията на баща ми е втората по големина християнска фамилия в Сирия.

С какво се занимавате?

Имотен консултант съм. Завършил съм маркетинг и мениджмънт магистърска степен в УНСС.

Какво мислите за случващото се в Сирия?

Слава на Господ, че там нещата отиват към успокоение, а иначе е много дълга тема да мога с няколко реда да обясня позицията си. Като цяло подкрепям легитимното управление на Башар Ал Асад.

Чувствате ли се българин?

Аз съм горд, че съм българин, тук няма място за въпрос, дали се чувствам.

Интервю: Васил Николаев, BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар