Четвъртък, 21 Февруари 2019
Четвъртък, 01 Февруари 2018 09:44

Проф. Александър Джеров пред BIG5: Отвратен съм от Истанбулската конвенция, цели да обърка народа по чуждо нареждане

Прекалено много внимание се обръща на документ, който след време ще се забрави и ще бъде отвят от вятъра. Страната ни има достатъчно проблеми, за да се занимава с третия пол, който не е тема за нашия регион.

"Изпитвам откровено отвращение към темата с Истанбулската конвенция, която първо не е преведена както трябва, второ – не виждам защо се обръща толкова огромно внимание на подобен документ". Това заяви пред BIG5 юристът и бивш депутатът от СДС Александър Джеров.

"Дали тази конвенция ще има някаква юридическа стойност, зависи от външния натиск. Първо трябва да се уточни защо трябва да има превенция само към насилието срещу жените, а не и към мъжете. В конвенцията има още други неща, които звучат странно за българското право като т. нар. трети пол. Така представена - конвенцията ще има един основен ефект – да обърка съзнанието на хората. Третият пол е съвсем чужда тема за страната ни и се налага главно отвън. С този документ ще се занимава дори и Конституционният съд. Конвенцията е нещо чуждо и неприсъщо за района на Балканите, където основна тема никога не е бил третият пол. Не разбирам и защо толкова много се говори за документа, който ще отвее вятърът. Ще мине и ще замине и никой след време няма да се сеща за това", каза още проф. Джеров. 

Интервю на Васил Василев, BIG5

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар