Неделя, 20 Януари 2019
Събота, 09 Юни 2018 14:42

Марин Марковски пред BIG5: Изчезналите пари по делото на Иванчева са или в Бъкингамския дворец, или в циганската махала. Заради липсата на агенти и некадърните разследващи, убиха Пелов!

Адвокатът на задържаната бивша кметица на кв. "Младост" Десислава Иванчева - Марин Марковски, коментира случая пред BIG5. Според него е груба грешка, че "светещите пари" не са останали като доказателство по делото, както е по закон. Той се пошегува, че вероятно са върнати на собственика им Ваклин, който вероятно ги е вложил в банка, и вече може би светят по цял свят, включително в Бъкингамския дворец и цигански махали. 

- Г-н Марковски, къде изчезнаха парите по делото с Десислава Иванчева?

- Парите, които трябва да бъдат приложени към самото дело, не са загубени от прокуратурата, а вероятно са върнати на бизнесмена Ваклин, който е „дал подкупа“. Ако той ги е вложил в банка, което е нормално, е допусната грешка, че липсват в делото.

- Възможно ли е да бъдат върнати в един момент от делото?

- Може би, но само предполагам, че прокуратурата ще намери парите. Може в един по-късен момент банката да ги предаде. Прокуратурата си има някаква тактика на обвинението. Това е само детайл. Липсват и други доказателства. За обвиненията, че Десислава Иванчева е искала 250 000 евро подкуп, освен показанията на Ваклин, който казва, че Дюлгеров му заявил, че е искала сумата. Без да правим анализ, се вижда, че това доказателство е крайно недостатъчно, за да се опираш на обвинението. Има и още нещо. Ако е взела 75 000 лева, а не 500 000 лева, то обвинението трябва да е до около 5 години затвор, а не 20 години.

- Ще бъдат ли свидетели и хората, които описвах номерата на парите?

- Не само, че могат да бъдат, а и в самите протоколи са записали коректно от МВР номерата на банкнотите. Аз разговарям с оперативните работници. Ние не сме врагове, а работим. Аз си защитавам клиента, а те го обвиняват. В спора трябва да се роди истината.

- Ако Вклин е изхарчил банкнотите, какво става с делото? Дума срещу дума?

- Ако ги е внесъл в банката, парите потъват в паричен поток. Ако ги е занесъл на гишето, от там касиерката ги слага в касите. Пръсват се. Може да са и в циганската махала, може да са и в Бъкингамския дворец. Тези пари трябва да се държат в касата на съда, за да са доказателство, когато дойде време за делото. Веществените доказателства се пазят до окончателното приключване на доказателствата. Има протоколи за номерата на банкнотите, но ако са били фалшиви – нямаме подкуп. Как да разберем това, като парите са изчезнали? Тогава означава, че разследването е направило най-голямата глупост.

- Следите ли случая с избягалия затворник Владимир Пелов?

- Това беше проява на некадърност от страна на разследващите. Всичко идва от липсата на цивилни агенти. Ние нямаме агентура, на която да се плаща и да следи за определени лица. Трябва да има дискретност, а някой път заради пари – предават агентите. Кажете ми къде има хора под прикритие?

Интервю на Васил Василев, BIG5

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 09 Юни 2018 14:42
  Окончателно: Еколозите спечелиха да няма втори лифт в Банско

  Преди да се даде ход на делото Валери Симеонов беше казал, че ако загубата стане окончателна, "аз ще се върна в Бургас, ще отида на бургаския мост, ще си закача една релса на врата, ще скоча и ще се удавя".

 • Събота, 09 Юни 2018 14:42
  Антон Тодоров във фейсбук: Всеки сайт или конкретна персона, които разпространяват срещу мен клевети за принадлежност към ДС, ще получават дело!

  Преди минути на личната си страница във фейсбук бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров обяви, че започва дела срещу всички физически лица и медии, които твърдят, че той е имал някакъв тип принадлежност към бившите служби на Държавна сигурност на НРБ.

  Вижте какво точно написа Тодоров на личната си страница:

  "Започвам масова сеч на клеветници! Всеки сайт или конкретна персона /с изключение на тролове и фейк профили, там няма кого да докараш в съда/, които засека, че разпространяват срещу мен клевети за принадлежност към ДС, ще получават дело с петцифрен иск. Точка!

  Да видим кой е по-търпелив, настоятелен и ефективен. Ще ги гоня като съветски империалисти - до крак!

  Отново публикувам ОФИЦИАЛНИ документи /които са ми издавани от 2006 г. до 2018 г./, в които след четири проверки ясно е доказано, че нямам никаква принадлежност нито към ДС, нито към РУМНО. Мисля, че няколко публични лица си позволиха последните два месеца да пишат, че съм бил агент на ДС и исковите молби срещу тях вече са готови. Очаквам следващите.☝️?

  Апропо, ще преследвам като бесни кучета и всякакви други разпространители на лъжи, клевети и обиди - нека нямат съмнение в моето постоянство. И ще си плащат за това!"

  В коментар под своя пост Антон Тодоров моли своите фейсбук приятел следното:

  "Надявам се на Вашата помощ този пост и документите да бъдат споделени максимално, с което ще ми помогнете в борбата за истината и свободата!"

  Като доказателство за своите думи бившият депутат от ГЕРБ прилага официални документи от Комисия за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българска народна армия, от Министерство на отбраната и от Националната разузнавателна служба.

   

  Като медия, която държи на истината и фактите, BIG5.BG се извинява на Антон Тодоров за направена преди време препечатка от фейсбук, в която се твърди за връзка на Тодоров с ДС.

  BIG5.BG

   

   

 • Събота, 09 Юни 2018 14:42
  Иван Гешев: Банев тайно е общувал с руски лобисти от ареста

  Според зам.-главния прокурор, Банев вкарал телефон в килията си чрез кутия за натурален сок, а руски лобисти му предлагали сформиране на евразийска народна партия в България.  Обиските в адвокатски кантори били заради олигарх, Гешев и тук открива руска връзка. Зад Десислава Иванчева стои политическо-медийна групировка, заяви още държавният обвинител.

  Обвиненият в източването на приватизирани предприятия бизнесмен Николай Банев е комуникирал тайно от ареста с руски лобисти, с които заедно са планирали медийна и политическа кампания в негова защита. Това обяви в студиото на bTV  зам.-главният прокурор Иван Гешев.

  „Г-н Банев не може да предизвика съчувствие в мен, преди няколко дни в килията му в кутия от натурален сок беше намерен телефон, какъвто няма право да ползва в ареста. Извадена е експертиза и се вижда комуникация с руски лобисти, неофициални представители на руската държава”, посочи обвинителят.

  По думите му в съобщенията било коментирано създаването на Евразийска народна партия в България, която да защитава чужди интереси, като срещу това Банев и семейството му трябвало да получат убежище в Русия, адвокатска защита в Страсбург, медийна кампания в негова подкрепа и „хибридна война” срещу прокуратурата, която да започне от „конкретен известен български журналист”.

Оставете коментар