Вторник, 04 Август 2020

Вторник, 04 Октомври 2016 11:24

Задържаха тийнейджърите, гаврили се със свой връстник

Действията спрямо непълнолетните са предприети след появата на видео с грозните сцени

Двете 16-годишни момчета, които се изгавриха със свой връстник в Пловдив, са задържани в полицията. Те са в ареста на 3-то Районно управление заради хулиганска проява.

Действията спрямо непълнолетните са предприети след появата на видео с грозните сцени. По случая е започнала проверка съгласно Наказателния кодекс. Уведомена е Районна прокуратура-Пловдив, съобщава Дарик. Регионалното управление по образование (РУО) в Пловдив се самосезира заради скандалния клип, който беше разпространен в социалните мрежи. В него ученици извършват насилие срещу техен връстник.


Изпратени бяха писма до МВР, Държавната агенция за закрила на детето, Агенцията засоциално подпомагане, съобщи началникът на РУО-Пловдив Иванка Киркова. Тя е изискала и доклади от директорите на училищата, в които насилниците са се обучавали, за фактите и обстоятелствата около случая.

В доклада до Министерството на образованието и науката се уточнява, че вече са проведени разговори с родителите на един от участниците в клипа. На другия от тях родителите са в чужбина и предстои да бъдат уведомени за случилото се.

Задържаните разпространиха втори клип в интернет, в който се извиняват за постъпката си.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар