Понеделник, 24 Февруари 2020

Понеделник, 29 Август 2016 19:40

Гербери скочиха срещу Радан: Стига трикове!

Членове и симпатизанти на ГЕРБ с отворено писмо до медиите

Членове и симпатизанти на ГЕРБ изразиха възмущението си от лидера на ДСБ Радан Кънев в отворено писмо до медиите. Те недоволстват от агресивното говорене и необоснованите според тях нападки по адрес на министър-председателя Бойко Борисов.

Ето какво пише в писмото, което публикуваме без редакторска намеса:

СТИГА ТРИКОВЕ, РАДАН КЪНЕВ!

Толерантността ни се изчерпа. В последните месеци и седмици наблюдаваме засилващо се агресивно говорене, необосновани и непредизвикани нападки и обвинения от страна на лидера на ДСБ Радан Кънев срещу ГЕРБ и министър-председателя Бойко Борисов.

С наближаването на президентските избори това поведение се засили до степен на открита омраза и откровени лъжи. Нямаше да се спираме на неадекватното поведение на един политик с кратка, но богата откъм провали биография, ако това безогледно оплюване и неприкрита омраза към министър-председателя на България не се изостри рязко в критичен за ЕС, Европа и Балканите момент.

На фона на тежката бежанска криза, зачестяващи терористични атаки и разногласия в самия Европейски съюз лидерите на държавите-членки са в непрекъснати контакти и срещи в търсене на най-верния, демократичен и справедлив изход от най-мащабната криза на стария континент от Втората световна война насам.

Премиерът Бойко Борисов играе неоспорима роля в този процес.

България е в епицентъра на този геополитически разлом и като външна граница на ЕС има реална опасност да се превърне в буферна страна между Турция и Централна и Западна Европа при нов, мащабен бежански поток. Европа и Турция разбират това.

Не го разбират шепа псевдополитици, обладани единствено от собствените си комплекси за величие и непогрешимост. Безогледни критикари начело с Радан Кънев, Атанас Атанасов и малка група около тях се превърнаха в най-яростните рупори на политическото хейтърство и омраза, а поведението им точно в този момент може да се определи като „национално безотговорно” граничещо с национално предателство.

В момент, в който България е поставена между чука и наковалнята, от ДСБ и неговите лидери се налагат опорни точки за „антиевропейска и антибългарска позиция”, за неподготвеност, за проруското говорене, резерви към ЕС, недоверие към Н АТО и други брутални лъжи. Особено цинично е твърдението за някакъв „ясен курс на договаряне с авторитарните режими в Турция и Русия”.

В същото време с предизборни цели се внушава, че де факто несъществуващият Реформаторски блок и неговият кандидат-президент са единствената проевропейска алтернатива. Дори най-яростната лява опозиция не си позволи да премине границите на подобно агресивно поведение и „анти” реторика.

Дори и бившите комунисти не си позволиха да използват ситуацията за тяснопартийните си цели и предизборна пропаганда. Но го прави една партия-член на ЕНП, което е позор.

Днес сме свидетели на втори епизод от недостойното трикаджийско поведение преди парламентарните избори от 2014 година, когато реформаторите усърдно участваха в анти-ГЕРБ кампанията, поставяха условия кой да бъде премиер и се заканваха да извиват ръце.

Днес лидерите на ДСБ повтарят едно към едно жалкото си и агресивно поведение от преди 2 години. Историята се повтаря като фарс, а фарсът – като още по-голям фарс.

Стига трикове, Радан Кънев.

Явете се самостоятелно на избори, спечелете ги и покажете как да се управлява държавата.

ПОДПИСАЛИ: д-р Николина Първанова, Диана Цветанова, Диана Шепард, Катерина Петрова, Полина Димитрова, Даниела Кирова, Силвия Григорова, Доли Янкова, Светла Минчева, Тихомир Илиева, Бояна Малашева, Цвети Славва, Сава Павлов, Кристина Димитрова, Неда Василева, Люсиана Хубавелкова, Никола Георгиев, Георги Георгиев, Емилия Ваклева, Ана Малинова

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар