Понеделник, 24 Февруари 2020

Сряда, 31 Август 2016 09:36

Местан: Следващият президент трябва да продължи линията на Плевнелиев

Лидерът на ДОСТ не възнамерява да се пуска на предстоящите избори, засега

Лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан заяви, че следващият президент трябва да продължи  линията на сегашния държавен глава Росен Плевнелиев. "Ако има човек, който отговаря на този тест на ДОСТ за атлантик, бихме го подкрепили", каза той.

"За нас фундаменталният въпрос е дали след изборите България ще има президент атлантик, който ще продължи линията на Росен Плевнелиев като държавен глава с отчетлив евроатлантически профил. Ако има човек, който отговаря на този тест на ДОСТ за атлантик, ние бихме го подкрепили още на първия тур", така лидерът на ДОСТ Лютви Местан отвърна на въпрос в "Здравей, България" дали ще се кандидатира за президент.

"България има националистическа позиция по отношение на Турция, която се основава на историческа митология", категоричен бе Местан.

"Ако този военен преврат беше успял, щяха да се появят рискове за България и за Европейския съюз, които днес не бихме могли да прогнозираме", добави още Местан.

По повод общинския съветник Айри Мурад, който се яви на поправка на матурата по български език и литература, Местан коментира: "Самото му желание на тези години да учи, да се яви на матура, е добър пример. Вероятно влизайки в тази комисия, той отправя реален призив към хората като незавършили образованието си по някаква причина, да следват пътя му".

Айри е член на образователната комисия в общинския съвет в Пловдив и прави втори опит да завърши средното си образование. По закон общински съветник може да е всеки, навършил 18 години и имащ чисто съдебно минало. Образователен ценз обаче не се изисква.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар