Сряда, 12 Август 2020

Сряда, 27 Април 2016 14:26

На вниманието на Данаил Кирилов от ГЕРБ: Не си тъп, просто си неграмотен, Данка!

Думата „мракобесие“ идвала от „мрак“ и от „бесило“? Тогава бесенето на бандюгите по обед в Средновековна Англия трябва да е „дневнобесие“

Докато в управлението на държавата не влязоха мозъчните тръстове от ГЕРБ, кандидат-гимназиалните бисери бяха стопроцентов, пълен монополист в полето на тежките глупости, които човек би могъл да изрече или напише на хартия. След появата на Борисов и неговите хора обаче, от ефира заваляха безброй малоумия и така, като ни запердашиха с тази си лингвистична градушка, та валя цели 4 години, 11 месеца и два дни, както би казал г-н Маркес, без да е член на ГЕРБ.

Хитовете на лидера, разбира се, са стотици. Нали затова е лидер?! Като започнем от "Е, как така - цяло море, а два кораба се ударили?!", минем през "Ние сега разкриваме поръчкови убийства. Отива и посочват – в тая ливада има труп. Колегата Цветанов с багер ходи и копае трупове” и приключим с "Отсега искам да чакате с метли и снегорини, като падне снежинка, да я хващате във въздуха!"

Добър си бе, Кери! Добър си бе Джим, бих коментирал единствено аз. Неговите придворни също не останаха по назад. Самият факт, че в парламентарната група на ГЕРБ имат лице с прякор Лъчо Мозъка, е достатъчно доказателство за факта, че там всички са от МЕНСА.

Вчера например шефът на правната комисия в НС също реши да се изяви, демонстрирайки висока-ниска култура и пълна неграмотност откъм етимология при употребата на дадени думи. Данаил Кирилов от ГЕРБ обясни, че думата "мракобесие" идвала от "мрак" и от "бесило".

Ами, браво, Данка. И ти си добър. Въобще не си за подценяване. Веднага си личи, че и ти черпиш знания директно от торбата до седлото на шефа си Винету. Така да се каже, и ти си един умен Ташунко Сапа.

Въпреки възможността да ти разваля настроението обаче, ще ти кажа Данка, че думата "мракобесие" означава следното: "режим на управляваща върхушка, налаган с физически репресии и духовна деградация в едно общество", или още по кратко казано, "жестоко насилствено налагане на чужда воля".

Но и в твоето тълкувание също има смисъл, Данка. Макар и тъп смисъл. В Англия, например, през Средновековието са бесили бандюгите по обед, така че целият град да присъства на наказанието. Най-вероятно това според теб е било "дневнобесие". От друга страна, веднъж стъпили в Америка, испанците редовно бесили неверниците рано сутрин. Ситуация, която ти най-вероятно би определил като „раннобесие“.

В България пък е крайно време да бъде приет закон, според който при изричането на крайно големи тъпизми от хора с държавническо представителни функции, да им бъде налагано наказание, носещо името "тъпобесие".

Знам, че ще искаш да си първия кандидат, Данка, но не забравяй Цецка, и тя има своите големи удари в сферата на тъпизма. И гледай, Данка, да не прескачаш шефовете си, защото само най-големият шеф има право да изрече най-голямата глупост. И го прави. Но ти, Данка, също си добър. Поне мислиш логично. Както и сам се сещаш, името Добролюб идва от идеята, че Любо обича да яде миди в пицария "Добро". А добър ден и на теб, Данка, супер си, стани митничар!

Васил Петев

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар