Петък, 10 Юли 2020

Сряда, 28 Септември 2016 12:48

Росен Желязков става шеф на Държавна агенция „Електронно управление“

Желязков беше кандидат за шеф на Комисията за защтиа на конкуренцията, но впоследствие се отказа

Министерският съвет определи на днешното си заседание Росен Желязков за председател на Държавната агенция за „Електронно управление“ за срок от 5 години.

Желязков беше подсъдим по делото за костинбродските бюлетини или така наречената афера "Костинброд" и в крайна сметка оправдан, затова и се очакваше, че ще бъде новият председател на антимонополната комсиия, издигнат от ГЕРБ. По време на дебатите обаче Желязков се оттегли от надпреварата за поста. 

Парламентът създаде през юни т.г. Държавна агенция ”Електронно управление” към Министерския съвет. Тя ще осъществява сътрудничество между българските институции, свързани с електронното управление и европейските. Агенцията беше създадена с с приемането на второ четене на промени в Закона за електронното управление.

Росен Желязков е юрист. Бил е секретар на Столична община и главен секретар на Министерския съвет.

От 2014 г. е съветник към политическия кабинет на министър-председателя по дейности, свързани с държавната администрация и електронното управление, с организация и координация между компетентните органи на изпълнителната власт. Участва в стратегическото планиране и разработване на политиките в областта на държавната администрация и електронното управление, осъществява координация на дейностите и мерките за въвеждане и развитие на електронно управление.

Оставете коментар