Сряда, 08 Юли 2020

Сряда, 28 Септември 2016 15:10

Кристалина Георгиева излезе в неплатен отпуск

Самата Георгиева този следобед смени профилната си снимка във Facebook и ясно се нарече "кандидат за генерален секретар на ООН"

Пред изданието "Политико" Кристалина Георгиева заяви, че трябва да бъде избрана за генерален секретар на ООН, защото „вижда целия свят в неговата сложност и има способността да вижда как нещата са свързани”.

Георгиева е заявила, че нейната цел ще бъде да адресира нарастващото недоволство по света за това, което предстои в бъдещето. „Хората навсякъде са гневни, дори младите, образованите, богатите и хората в градовете са гневни”, коментирала тя.

Според изданието Георгиева е най-добрата възможност за страните от Източна Европа да имат свои представител начело на ООН.

Говорител на Европейската комисия вече съобщи, че Кристалина Георгиева излиза в неплатен отпуск като заместник -председател на Европейската комисия. Временно длъжността й ще бъде изпълнявана от еврокомисаря Гюнтер Йотингер.

Самата Георгиева този следобед смени профилната си снимка във Facebook и ясно се нарече "кандидат за генерален секретар на ООН"

Следващото гласуване в Съвета за сигурност на ООН ще се състои в началото на октомври, а очакванията са, че до края на годината трябва да е ясно кой ще е генерален секретар на ООН в следващите 5 години.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар