Сряда, 08 Юли 2020

Петък, 30 Септември 2016 19:57

Цветанов намекна, че Цачева ще е кандидатът на ГЕРБ

Не е подходящо да се организират избори в голям град, ако наш кмет е издигнат за президент, заяви той

Председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов намекна, че кандидатът за президент на партията ще е Цецка Цачева.

По-рано днес той обяви четири имена. Това бяха Цецка Цачева, Йорданка Фандъкова, Томислав Дончев и кметът на Бургас Димитър Николов. Сега обаче Цветанов се изхвърли, че няма да е подходящо да се организират избори в голям град у нас, ако кмет от ГЕРБ бъде издигнат за президент. С това двама от четиримата вероятни за поста държавен глава моментално отпадат. Това са кметовете на София Йорданка Фандъкова и кметът на Бургас Димитър Николов.

На въпрос има ли номинираният за президент сключен брак, Цветанов потвърди, че изборът на ГЕРБ е човек, който има граждански брак. От останалите двама фаворити - Цецка Цачева и Томислав Дончев, само Цачева е минала под венчилото.

А по метода на изключването от четиримата избраници за кандидат за президент на ГЕРБ -Цецка Цачева, Томислав Дончев и кметовете Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, само Цачева отговаря за профила, който председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов описа пред водещия Кирил Вълчев.

"От тези четири имена, кажете, поглеждайки реално всеки един от тях, кажете имате ли някакви забележки и дали могат да бъдат по-слаби кандидати от всички обявени до настоящия момент. Сега разбирате защо ГЕРБ взима своето политическо решение накрая. Защото всички тези хора, които сме обсъждали, заемат отговорни позиции, доказали са се в управлението и могат да носят политическа и морална отговорност", заяви Цветанов пред Дарик.

"При тези обсъждания присъстваха и те. В партията не решаваме, като взимаме телефонен указател и решаваме да звъннем на един генерал, или на който ни е подходящ, че може да ни се върже в предстоящата кампания и след 2-3 дни той да каже "да, аз мога да поема тази отговорност", разясни Цветанов.

"Окончателното решение е взето след това събеседване, което сме направили. Решаващата дума е на премиера, който е и наш лидер. Но всеки един от нас, които присъствахме на тази среща, се съобразяваше с достатъчните аргументи и тежестта за всеки един, който беше разглеждан като потенциален кандидат", поясни още той.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 30 Септември 2016 19:57
  Борисов се яви на разпит в прокуратурата

  За даване на показания са привикани и двама от ГЕРБ

 • Петък, 30 Септември 2016 19:57
  Заговорът срещу Корнелия Нинова

  Георги Атанасов: Така наречените червени феодали, сенатори или сиви кардинали разтягат локуми около „колективната традиция" на Столетницата, уж пренебрегната от председателката, но болката им е, че Нинова ги отряза от парламентарната ведомост, за която бяха абонирани близо две десетилетия

 • Петък, 30 Септември 2016 19:57
  ПЕРБ на Цветанов

  Кеворк Кеворкян: Очертава се ведрата перспектива ГЕРБ да се разрои пестеливо – и да се появи новата ПЕРБ, „Послушници за европейско развитие на България“

Оставете коментар