Понеделник, 17 Февруари 2020

Събота, 01 Октомври 2016 10:47

И Дянков е убеден, че Цецка Цачева ще е кандидатът на ГЕРБ

Победата на Кристалина Георгиева за ООН ще е много трудна, въпреки че е подходящ кандидат, заяви бившият финансов министър

Бившият финансов министър Симеон Дянков е на мнение, че Цецка Цачева ще е кандидат-президентът на ГЕРБ.

Според него тя е най-подходяща за поста като досегашен шеф на парламента и добър юрист. Утре в 11,00 часа започва форумът на ГЕРБ, на който Бойко Борисов ще обяви кандидата за президент на управляващата партия. Очаква се това да се случи малко преди 12,00 часа

„Доста трудно, но правилно е решението за смяната на Ирина Бокова с Кристалина Георгиева, каза Дянков. Бокова имаше 2 г. да направи силна кампания, не се получи”, сподели Дянков пред бТВ. Според него Кристалина Георгиева има много сериозна експертиза и е подходяща за генерален секретар на ООН. Въпреки това по думите му победата за българката ще е много трудна, защото влиза в надпреварата на финала.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 01 Октомври 2016 10:47
  Румен Радев: Борисов атакува семейството ми. Това издава битието му от началото на прехода

  Трябва да отстояваме правата си и да не допускаме България да се управлява с купойски методи, призова президентът.

  Г-н Борисов се опитва да прехвърли отговорността за подслушването на друг, както прави винаги. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти във връзка с думите на премиера Бойко Борисов, че няма нищо общо със СРС-ата, в които се чува неговият глас.

   

  "Що се отнася до г-н Борисов, той се опитва да прехвърли отговорността за подслушването на друг, както прави винаги. Ако може да скрие и този скандал в Зайчарника, в който вече не остана място от скандали. Очевидно е, че г-н Борисов използва службите за свои политически цели. Оказва на прокуратурата кого да размаже. Дори полицията е ангажирана, е впрегната да респектира несъгласните българи. Затова трябва да отстояваме правата си и да не допускаме България да се управлява с купойски методи.

   

  "В безсилието си г-н Борисов атакува и моето семейство. За съжаление, въпреки 20-годишният престой във властта методите на министър-председателя издават битието му от началото на Прехода", каза президентът.

  "Скандалите, кризите, разкритията за гранд-корупция, растящото недоволство ежедневно разголват управленското безсилие на Борисов. Но драмата му е, че осъзнава факта, че този път номерът за пречистване чрез подаване на оставка, най-вероятно няма да мине. Защото го чака служебен кабинет, който е не по-малко опасен от ежедневната деградация на управлението му. Затова аз напълно разбирам и неговата растяща нервност", коментира още държавният глава.

 • Събота, 01 Октомври 2016 10:47
  Десислава Атанасова: Волята на народа е да управлява ГЕРБ

  Според зам.-председателката на правната комисия в парламента какъвто и начин за гласуване да бъде предложен, това не е гаранция за доверието на българските граждани в политическата система. Според нея доверието се печели по друг начин.

 • Събота, 01 Октомври 2016 10:47
  Борисов на инспекция: Ливади и поляни ги правим на пътища и съоръжения (видео)

  Ако е било лесно, да са го направили комунистите едно време, отбеляза премиерът и нареди до 20 дни перничани да имат вода

Оставете коментар