Понеделник, 21 Септември 2020

Неделя, 02 Октомври 2016 11:30

Първа изборна битка ДПС - ДОСТ: Полицай срещу имам

Хората очакват новият кмет да направи селото по-добро място за живеене

Загорско е едно от многото български села с празни къщи на гурбетчии и изселници. Избирателният списък е от 400 имена, но реално в селото живеят малко над стотина. Те днес отново гласуват за кмет, защото избраният преди година местен управник се оказал с присъда.

В селото, в което няма магазин и дори автобусът го заобикаля, битката за кметския стол изправя за първи път един срещу друг ДПС срещу ДОСТ. В битката влизат бъдещ криминалист срещу бивш имам. Зад полицая Мюмюн Местан са ДПС, а духовникът Салим Мустафа е подкрепен от ДОСТ, съобщи бТВ.

В село, в което всички се познават, а половината са роднини, това не се приема добре. „Не е полезно, само една партия ако е, най-хубаво. И за тях, и за нас. Сега се разделят на две…. и нищо няма да излезе”, смята Хасан Алимехмед.

За да е още по-сложно, от ДПС залагат на Местан да спечели изборите срещу човека на Местан. Мюмюн е категоричен – няма нищо общо с Лютви.

Кандидатът от ДОСТ също не вижда проблем в това да се изправи срещу съфамилник на лидера на подкрепилата го партия.

Очакванията на хората са новият кмет да направи селото по-добро място за живеене, без значение от коя партия ще бъде той.

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 02 Октомври 2016 11:30
  БСП и ДПС се коалират в опит да свалят Цвета Караянчева

  80 подписа са нужни, за да се задвижи процедурата за отстраняването й според правилника на парламента

 • Неделя, 02 Октомври 2016 11:30
  Борисов яхна джипката в Родопите: Най-важното е - войната е между ГЕРБ и ДПС! Другите са за цвят

  Във Велинградско село премиерът бе посрещнат с бурни аплодисменти и с подкрепа да не подава оставка.

  Премиерът Бойко Борисов отново се качи на джипа, но този път в Родопите и по-специално из селата във Велинградско. Той посъветва всички, които говорят, да дойдат в Родопите и да видят кой кой е, тъй като в смесените райони само ГЕРБ се изправяло срещу ДПС.

  Борисов бе посрещнат с бурни аплодисменти. Пред местните жители той поясни, че на площада и на жълтите павета искат оставка, а те му отговориха да не подава такава и, че те са с него. Те добавиха, че са били първото село в община Велинград, което е гласувало за ГЕРБ.

  „Ако тука не сме в Родопите толкова дейни, то къде? Да ми говорят за ислямски мисионери. Много хубаво говорят на жълтите павета, но да дойдат тук и да видят, освен ГЕРБ и ДСБ каква битка се води. Да видят колко имат от „Да България, Мая Манолова. Да дойдат и да видят и кметовете са само от тия две партии. Да дойдат и да видят кой кой е“, призова министър-председателят.

 • Неделя, 02 Октомври 2016 11:30
  В четири американски щата започна предварителното гласуване за изборите през ноември

  В четири американски щата започна предварително гласуване за президентските избори, предаде ДПА. Гласоподавателите вече могат да пуснат бюлетините си в Минесота, Южна Дакота, Уайоминг и Вирджиния

Оставете коментар