Понеделник, 17 Февруари 2020

Неделя, 02 Октомври 2016 11:56

Борисов след 1-часова реч: Време е този народ да има и една майка - Цецка Цачева!

Цачева тръгва в битка за Дондуков 2 в тандем с вицеадмирал Пламен Манушев

 

"Тези избори са като вот на доверие. Доста кандидати разгледа изпълнителната комсиия, включително и моята. Ако тръгна към президентството, би било дезерстьорство", каза Борисов.  

"След мен идваше Фандъкова, която ще спечели от раз. На мен тя ми е по-важна в София ", посочи той. 

"Томислав Дончев е малко намръщен, но ми е генератор на идеи в Министерски съвет. Той е най-лесният ми човек за работа. Тежко ще се отрази на управлението, ако се лишим от него", коментира неговата кандидатура Борисов. 

За бургаския кмет Димитър Николов включването в изборите би довело до избори в Бургас и харчене на пари, а те ни трябват. 

За Цецка Цачева  той каза, че отдавна се е наслушал за "бащата на нацията". "Крайно време е да имаме и една майка да се погрижи за този народ", аргументира избора си Борисов.

"Не виждам по-подготвен човек от нея. Обиколила е света", допълни характеристиката й Борисов.

Понеже Цачева не разбира от армия, нейно вице ще бъде вицеадмирал Пламен Милушев.   

По темата за кандидата ни за ООН Борисов каза, че не помни някой да е дошъл при ГЕРБ и да предложи кандидатура.

"Две години преди да паднат от власт (БСП -бел.ред.) вземат решение, а сега готвят вот на недоверие. Няма световен лидер, който да е получил писмено от нас искане за подкрепа. Нашият кандидат обаче остава все по-назад. Много по-голяма е играта, далече е над нас", коментира той. 

 

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 02 Октомври 2016 11:56
  Румен Радев: Борисов атакува семейството ми. Това издава битието му от началото на прехода

  Трябва да отстояваме правата си и да не допускаме България да се управлява с купойски методи, призова президентът.

  Г-н Борисов се опитва да прехвърли отговорността за подслушването на друг, както прави винаги. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти във връзка с думите на премиера Бойко Борисов, че няма нищо общо със СРС-ата, в които се чува неговият глас.

   

  "Що се отнася до г-н Борисов, той се опитва да прехвърли отговорността за подслушването на друг, както прави винаги. Ако може да скрие и този скандал в Зайчарника, в който вече не остана място от скандали. Очевидно е, че г-н Борисов използва службите за свои политически цели. Оказва на прокуратурата кого да размаже. Дори полицията е ангажирана, е впрегната да респектира несъгласните българи. Затова трябва да отстояваме правата си и да не допускаме България да се управлява с купойски методи.

   

  "В безсилието си г-н Борисов атакува и моето семейство. За съжаление, въпреки 20-годишният престой във властта методите на министър-председателя издават битието му от началото на Прехода", каза президентът.

  "Скандалите, кризите, разкритията за гранд-корупция, растящото недоволство ежедневно разголват управленското безсилие на Борисов. Но драмата му е, че осъзнава факта, че този път номерът за пречистване чрез подаване на оставка, най-вероятно няма да мине. Защото го чака служебен кабинет, който е не по-малко опасен от ежедневната деградация на управлението му. Затова аз напълно разбирам и неговата растяща нервност", коментира още държавният глава.

 • Неделя, 02 Октомври 2016 11:56
  Десислава Атанасова: Волята на народа е да управлява ГЕРБ

  Според зам.-председателката на правната комисия в парламента какъвто и начин за гласуване да бъде предложен, това не е гаранция за доверието на българските граждани в политическата система. Според нея доверието се печели по друг начин.

 • Неделя, 02 Октомври 2016 11:56
  Проф. Александър Маринов: Смисълът от подготвяната при президента Национална стратегия е да задвижи импулсна промяна

  Това, което ние създаваме, няма претенциите за истина от последна инстанция. Това е само основа за сериозни обществени дебати, тъй като така се действа винаги в случаите, когато се прави пълноценна национална стратегия, казва в интервю за радио „Фокус“ новоназначеният председател на Стратегическия съвет при президента Румен Радев – проф. Александър Маринов

Оставете коментар