Понеделник, 17 Февруари 2020

Неделя, 02 Октомври 2016 12:50

Цачева: Не тръгвам в битка, а на състезание

Мога да постигам съгласие, да туширам конфликти, обеща кандидатът на ГЕРБ за президент

Заредена съм с политическа енергия за стабилност и затова днес искам да поискам доверието и на онези извън партия ГЕРБ, които са ме подкрепяли до момента, и на всички граждани, каза кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева след като премиерът обяви номинацията й.

Тя заяви, че не тръгва на битка, а на състезание и се надява това да е състезание на идеи.  

"Тръгвам с опита и научените уроци от парламента, на който имам честта да съм за втори път председател. Мога да постигам съгласие, да туширам конфликти, да вземам решение. Няма да отварям пропасти, ще градя мостове, ще бъдат гарант на българската конституция", обеща Цачева. 

 

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 02 Октомври 2016 12:50
  Румен Радев: Борисов атакува семейството ми. Това издава битието му от началото на прехода

  Трябва да отстояваме правата си и да не допускаме България да се управлява с купойски методи, призова президентът.

  Г-н Борисов се опитва да прехвърли отговорността за подслушването на друг, както прави винаги. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти във връзка с думите на премиера Бойко Борисов, че няма нищо общо със СРС-ата, в които се чува неговият глас.

   

  "Що се отнася до г-н Борисов, той се опитва да прехвърли отговорността за подслушването на друг, както прави винаги. Ако може да скрие и този скандал в Зайчарника, в който вече не остана място от скандали. Очевидно е, че г-н Борисов използва службите за свои политически цели. Оказва на прокуратурата кого да размаже. Дори полицията е ангажирана, е впрегната да респектира несъгласните българи. Затова трябва да отстояваме правата си и да не допускаме България да се управлява с купойски методи.

   

  "В безсилието си г-н Борисов атакува и моето семейство. За съжаление, въпреки 20-годишният престой във властта методите на министър-председателя издават битието му от началото на Прехода", каза президентът.

  "Скандалите, кризите, разкритията за гранд-корупция, растящото недоволство ежедневно разголват управленското безсилие на Борисов. Но драмата му е, че осъзнава факта, че този път номерът за пречистване чрез подаване на оставка, най-вероятно няма да мине. Защото го чака служебен кабинет, който е не по-малко опасен от ежедневната деградация на управлението му. Затова аз напълно разбирам и неговата растяща нервност", коментира още държавният глава.

 • Неделя, 02 Октомври 2016 12:50
  Десислава Атанасова: Волята на народа е да управлява ГЕРБ

  Според зам.-председателката на правната комисия в парламента какъвто и начин за гласуване да бъде предложен, това не е гаранция за доверието на българските граждани в политическата система. Според нея доверието се печели по друг начин.

 • Неделя, 02 Октомври 2016 12:50
  Проф. Александър Маринов: Смисълът от подготвяната при президента Национална стратегия е да задвижи импулсна промяна

  Това, което ние създаваме, няма претенциите за истина от последна инстанция. Това е само основа за сериозни обществени дебати, тъй като така се действа винаги в случаите, когато се прави пълноценна национална стратегия, казва в интервю за радио „Фокус“ новоназначеният председател на Стратегическия съвет при президента Румен Радев – проф. Александър Маринов

Оставете коментар