Събота, 18 Януари 2020
Петък, 05 Август 2016 15:37

Първанов си внуши, че Борисов е уплашен

"Аз направих Радев генерал", тържествено съобщи бившият президент

"Премиерът Борисов очевидно е притеснен. Вчерашното му изказване издава страх. Той е уплашен от такъв тип кандидатура. Но на България не ѝ трябват избори, които просто да преброят симпатизантите на левицата и на десницата", заяви в ефира на Нова телевизия експрезидентът и лидер на АБВ Георги Първанов във връзка с коментара на Борисов във връзка с номинацията на ген. Румен Радев за президент.

Генералът от ВВС, който преди дни подаде оставка, има много малко номинации в структурите на БСП и то идващи основно от организации близки до най-приближените на Корнелия Нинова. Вчера лидерката на БСП категорично заяви, че тя е лансирала кандидатурата на Радев, който е непознат за широката общественост, с което пое отговорност за негово пребиваване на политическия терен.

"Аз го направих генерал. Ген. Румен Радев е летец, с високо образование, има специализации. Той е генерал на духа, не просто на службата. Радев е по-обединителна фигура, отколкото който и да е политик”, коментира той. "Трябва да избираме между критериите дали един политик е избираем и дали той би бил добър президент”, категоричен е Първанов.

На въпрос дали са възможни предварителни парламентарни избори малко след президентските, Първанов заяви: "Ако ГЕРБ загуби, но от това не следва автоматично необходимостта от предсрочни избори, но във всеки случай ще се разбере, че има промяна в настроението на избирателите".

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 05 Август 2016 15:37
  Проф. Антоанета Христова: ГЕРБ започва да изчерпва енергията си, започва да трупа грешки

  Да се търси в дълбочина причината за проблемите. Да се образоваме и управляващите да уважават образованите експерти, съветва политическият психолог проф. Антоанета Христова в интервю за обзора на седмицата на радио „Фокус“

 • Петък, 05 Август 2016 15:37
  Румен Радев: Управляващите избягаха от диалога за честни избори

  Управляващите претендират за диалог между институциите, но на практика избягаха от него и то по един жизненоважен за цялото ни общество въпрос – усъвършенстване на изборното законодателство и на условията, които водят до честни, прозрачни и справедливи избори.

  Това каза държавният глава Румен Радев в рамките на инициираната от него поредна среща на „Дондуков“ 2 за преодоляване на проблемите в изборния процес, съобщава пресцентърът на държавния глава.

  На срещата бяха поканени представители на изпълнителната и законодателната власт и на парламентарно представените политически сили. Отзоваха се представители на парламентарните групи на „БСП за България“ и на ДПС, както и от ръководствата на Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ /ГРАО/ и на Държавна агенция „Електронно управление“. В срещата участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

  „Силно се надявам вчерашното „пожарно“ заседание в Народното събрание да не е стимулирано единствено от мотива да се изпревари срещата при президента и очаквам да доведе до реални резултати“, отбеляза Румен Радев.

 • Петък, 05 Август 2016 15:37
  Национализиране на националната лотария - брутално лицемерие година преди изборите

  Очевидно остава една година до следващите редовни парламентарни избори и това изнервя, превъзбужда, стресира политическите сили и ги кара да измислят ходове, които на практика са невъзможни, а отгоре на всичко и лицемерни

Оставете коментар