Сряда, 12 Август 2020

Петък, 05 Август 2016 15:37

Първанов си внуши, че Борисов е уплашен

"Аз направих Радев генерал", тържествено съобщи бившият президент

"Премиерът Борисов очевидно е притеснен. Вчерашното му изказване издава страх. Той е уплашен от такъв тип кандидатура. Но на България не ѝ трябват избори, които просто да преброят симпатизантите на левицата и на десницата", заяви в ефира на Нова телевизия експрезидентът и лидер на АБВ Георги Първанов във връзка с коментара на Борисов във връзка с номинацията на ген. Румен Радев за президент.

Генералът от ВВС, който преди дни подаде оставка, има много малко номинации в структурите на БСП и то идващи основно от организации близки до най-приближените на Корнелия Нинова. Вчера лидерката на БСП категорично заяви, че тя е лансирала кандидатурата на Радев, който е непознат за широката общественост, с което пое отговорност за негово пребиваване на политическия терен.

"Аз го направих генерал. Ген. Румен Радев е летец, с високо образование, има специализации. Той е генерал на духа, не просто на службата. Радев е по-обединителна фигура, отколкото който и да е политик”, коментира той. "Трябва да избираме между критериите дали един политик е избираем и дали той би бил добър президент”, категоричен е Първанов.

На въпрос дали са възможни предварителни парламентарни избори малко след президентските, Първанов заяви: "Ако ГЕРБ загуби, но от това не следва автоматично необходимостта от предсрочни избори, но във всеки случай ще се разбере, че има промяна в настроението на избирателите".

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар