Събота, 16 Ноември 2019
Петък, 05 Август 2016 15:43

Гонят Янаки Стоилов от ръководни постове в БСП

Чистка в редиците гони един от най-честните хора от всички постове в партията

Чистка в БСП е на път да отстрани Янаки Стоилов от всички заемани от него постове в партията, съобщава "19 минути". Според запознати действията са продиктувани от "войната" между два основни лагера в БСП. Този на новата председателка Корнелия Нинова и ексенергийния министър Румен Овчаров и този на бившия премиер и председател на Столетницата Сергей Станишев. "

19 минути" напомня, че само преди дни Нинова бе поканена лично от Станишев на конференция в Елисейски дворец - президентската резиденция на Франция, където заедно с Франсоа Оланд бяха домакини на сбор на държавните и правителствените ръководители от ПЕС в Европа, а те са най-висок брой от всички партии. При управлението на Станишев на евросоциалистите премиери и президенти нараснаха 4 пъти и сега са повече от тези на либералите, ЕНП и консерваторите.

Напрежението в редиците на БСП се увеличи в последните дни след като разговорите с АБВ за съвместна кандидатура за президент са напът да постигнат успех, факт, който мнозина социалисти приемат като лично предателство. Очаквайте подробности по темата.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар