Неделя, 09 Август 2020

Сряда, 17 Август 2016 08:45

Илияна Йотова: Борисов няма да се кандидатира за президент

Добре е властите в България да бъдат разделени, препоръча евродепутатката

Смятам, че г-н Борисов няма да се кандидатира за президент, каза Илияна Йотова пред сутрешния блок на Би Ти Ви.

Що се отнася до варианта еврокомисарят Кристалина Георгиева да бъде кандидатът на ГЕРБ за държавен глава, това вече е дежавю, каза евродепутатката от БСП.

Тя заяви, че ген. Румен Радев, който е сред номираните от БСП за поста, ще бъде една от най-силните кандидатури за предстоящия президентски вот.

Евродепутатката сподели, че според нея ГЕРБ нямало да спечели тези избори, а и било добре властите в България да бъдат разделени.

По повод засиления бежански натиск и скандала с обществената поръчка за Гранична полиция Йотова каза, че вотът на недоверие към вътрешния министър Румяна Бъчварова бил на дневен ред.

Даването на такава обществена поръчка на човек, който е превозвал нелегални мигранти, според Йотова е знак, че правителството слага чадър над каналджийството на мигранти.

BIG5.BG             

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 17 Август 2016 08:45
  Георги Свиленски: Моят глас ще е за Корнелия Нинова

  Поставяйки важния избор за председател в ръцете на всички партийни членове, Корнелия Нинова постъпи правилно. Това не беше лесно, но тя се пребори. И с това спечели моята подкрепа, коментира зам.-председателят на ПГ на БСП

  „Когато Корнелия Нинова бе избрана за председател на БСП, бях скептично настроен към някои от заобикалящите я другари. С времето онези, които я подкрепяха в началото, яростно я атакуваха. Причината беше, че тя започна да променя партията. Една такава промяна е именно прекият избор.Той ще прекъсне зависимостите на председателя от няколко човека.

  Хора, които наричат сами себе си “организационно грамотни”, но всъщност са апаратчици, способни да опорочат всяко заседание, да изкривят волята на всеки орган. Често в полза на частни или чужди на БСП интереси. Поставяйки важния избор за председател в ръцете на всички партийни членове, Корнелия Нинова постъпи правилно. Това не беше лесно, но тя се пребори. И с това спечели моята подкрепа. Но нито тя, нито аз, нито който и да било не би могъл да се справи сам. Имаме нужда от активността на членовете на БСП.

  Като изполвам възможноста да изкажа най-искрената си благодарност към организациите, издигнали моята кандидатура, оценявайки и осъзнавайки високата отговорност, пред която съм изправен, си правя отвод от участието в прекия избор на председател на БСП.

  Заявявам своята готовност за продължаване на пътя за промяна на партията и утвърждаването й като незаобиколим фактор и алтернатива в управлението на държавата. Затова призовавам всички – гласувайте. Изберете, когото искате, но участвайте. Моят глас ще е за Корнелия.“

  Това коментира зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски.

 • Сряда, 17 Август 2016 08:45
  Румен Радев: Надявам се да не се превърнем в полицейска държава

  „Нaй-вaжнoтo e дa нямa пoлицeйcкo нacилиe“. Тoвa кaзa прeд БНР прeзидeнтът Румeн Рaдeв, кoйтo рaзгoвaря c грaждaни прeд cгрaдaтa нa "Дoндукoв" 2.

 • Сряда, 17 Август 2016 08:45
  Корнелия Нинова с най-много номинации за председател на БСП

  Всички кандидати за председател на столетницата са проверени за наличие на необходимия за длъжността стаж

Оставете коментар