Вторник, 12 Ноември 2019
Четвъртък, 18 Август 2016 14:40

Ген. Румен Радев е номинация и кандидатура на широка лява, патриотична, центристка коалиция

Ще подпишем споразумение с „БСП лява България” за организацията на предизборната кампания, обяви лидерът на АБВ Георги Първанов

"Гласувахме номинацията на ген. Румен Радев за предстоящите президентски избори", обяви председателят на ПП АБВ и президент на България в периода 2002-2012 Георги Първанов.

По думите му над 25 души са участвали в дискусията по време на заседанието на Националния съвет на партията, като по-голяма част от въпросите са били към ген. Радев.

„Гласувахме номинацията за президент на предстоящите избори от името на партия и коалиция АБВ. Това е ген. Румен Радев. Това е номинация и кандидатура на широка лява, патриотична, центристка коалиция, която вече в значителна степен се оформя, заяви лидерът на АБВ. - Имаме мандат от Националния съвет да подготвим споразумение с „БСП лява България”, за си разменим текстове и да подпишем едно такова споразумение за организацията и характера на предизборната кампания, както и да проведем разговор по всички въпроси, които за сега още не са напълно решени“.

„Удовлетворени сме от хода на преговорния процес, от консолидацията, която се наблюдава около кандидатурата на генерала и имаме основания да чакаме един силен, значителен успех и добро, убедително представяне на предстоящите избори. Съзнаваме, че има още много работа, в това число и да убедим скептиците в лявото пространство. Тенденцията е позитивна и за сега нашият кандидат се очертава като фаворит за предстоящите избори“, посочи Първанов.

Снимки: Калоян Сомлев, BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 18 Август 2016 14:40
  Ивайло Лилов: Северозападна България е оставена бедна, за да може да бъде купувана

  Палежът на имот на общински съветник в Борован е недопустим натиска за формиране на мнозинство, смята председателят на ОблС на БСП - Враца и член на НС на БСП

 • Четвъртък, 18 Август 2016 14:40
  Крум Зарков: Въпреки репресиите, БСП направи пробив на изборите

  "Успехът на БСП в Русе е пример за всички, които се занимават с политика без да притискат хората, без да използват сила и говорят за ясни идеи. Кметът на Русе Пенчо Милков години наред работи активно и като адвокат, и като общински съветник, и като народен представител, за да защитава тази визия за политика. Дори между двата тура, когато беше залян с всевъзможна помия, той не изрече нито една нападка към който и да е било. Напротив, защити своята програма, която вървеше от Русенската корабостроителница през бъдещето на университета до това как да върне хората в Русе".

 • Четвъртък, 18 Август 2016 14:40
  БСП във Варна се раздели в оценката си за изборите и ръководството

  Разнопосочни изказвания и оценки са били изказани на последното заседание преди два дни на организацията на БСП във Варна относно изборните резултати и ролята на местното и централното ръководство

Оставете коментар