Събота, 30 Май 2020

Четвъртък, 18 Август 2016 14:40

Ген. Румен Радев е номинация и кандидатура на широка лява, патриотична, центристка коалиция

Ще подпишем споразумение с „БСП лява България” за организацията на предизборната кампания, обяви лидерът на АБВ Георги Първанов

"Гласувахме номинацията на ген. Румен Радев за предстоящите президентски избори", обяви председателят на ПП АБВ и президент на България в периода 2002-2012 Георги Първанов.

По думите му над 25 души са участвали в дискусията по време на заседанието на Националния съвет на партията, като по-голяма част от въпросите са били към ген. Радев.

„Гласувахме номинацията за президент на предстоящите избори от името на партия и коалиция АБВ. Това е ген. Румен Радев. Това е номинация и кандидатура на широка лява, патриотична, центристка коалиция, която вече в значителна степен се оформя, заяви лидерът на АБВ. - Имаме мандат от Националния съвет да подготвим споразумение с „БСП лява България”, за си разменим текстове и да подпишем едно такова споразумение за организацията и характера на предизборната кампания, както и да проведем разговор по всички въпроси, които за сега още не са напълно решени“.

„Удовлетворени сме от хода на преговорния процес, от консолидацията, която се наблюдава около кандидатурата на генерала и имаме основания да чакаме един силен, значителен успех и добро, убедително представяне на предстоящите избори. Съзнаваме, че има още много работа, в това число и да убедим скептиците в лявото пространство. Тенденцията е позитивна и за сега нашият кандидат се очертава като фаворит за предстоящите избори“, посочи Първанов.

Снимки: Калоян Сомлев, BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар