Петък, 07 Август 2020

Вторник, 23 Август 2016 17:20

Реформаторите още търсят общ кандидат за президент

За петък е насрочена среща на лидерите на партиите от блока и следващия вторник се очаква да бъде издигната обща кандидатура

Партиите от Реформаторския блок (РБ) не постигнаха съгласие за общ кандидат за президент и на днешното заседание на Изпълнителния съвет, съобщи БНР.

Без фаворит завърши препитването на номинираните за кандидат-президенти от РБ и на последното заседание миналия вторник.

За петък е насрочена среща на лидерите на партиите от блока и следващия вторник се очаква да бъде издигната обща кандидатура.

За предложението на БЗНС да се издигне обща кандидатура с ГЕРБ съпредседателят на блока в парламента Найден Зеленогорски коментира, че никоя друга партия не го подкрепя.

"Тезата ни е, че си вървим по пътя, издигаме си собствена кандидатура и участваме на изборите. И до голяма степен тя се потвърждава от проучванията, това поне мога да ви го кажа категорично. Да коментираме обща кандидатура, при положение че в ГЕРБ очевидно се върви към партийна кандидатура, не ми се струва съвсем логично. Едно е да седнем заедно и да обмисляме кандидатури, друго е вече да е начертан графикът, да има слоган на кампанията и да се чака просто кандидатът. Ние някак си вече не сме на място там", каза Зеленогорски.

За "Движение България на гражданите" най-убедителна е кандидатурата на скулптора проф. Велислав Минеков. "Предварително проучване в партийните структури показва, че неприемлива е кандидатурата на Гроздан Караджов – от около 800 делегати само двама го подкрепят", уточни зам.-председателят на ДБГ Настимир Ананиев. Той подчерта, че ДБГ е най-голямата партия в блока с най-добър резултат на местните избори, а 80% от симпатизантите на РБ очакват той да излезе със самостоятелна кандидатура.

В ДБГ имат и колебания около кандидатурата на Трайчо Трайков, който демонстрирал "колебливо поведение", а целта на РБ, формулирана от Ананиев, е "победа или най-малко балотаж".

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар