Понеделник, 25 Март 2019
Сряда, 09 Януари 2019 15:01

Имало едно време в Северозапада! Приказка за лакомия кмет К.К., който прибрал 75 000 лв. рушвет от черноморска фирма

Всяка прилика с действителни лица и събития е напълно случайна!

 

Имало едно време в Северозапада един много лаком кмет. Той дошъл във вилает, който бил като врата към планината, гол и бос, и бързо започнал да си пълни дисагите с жълтици. Неопитният градоначалник бил малко чалнат, но за сметка на това смел и безстрашен, тъй като кръстник му бил главният разбойник в царството на Винету. Легендите твърдят, че онбашията се казвал Крадеца на Кинти /К.К./ и затова част от раята го наричала ласкаво Cash and сarry.

Всеки ден К.К. обявявал пред поданиците си по една обществена поръчка, защото това бил най-бързия начин да трупа имане. По незнайни пътища у Северозапада дошли майстори от черноморски град, които поискали да почистят речните корита и язовири. За целта те се обадили на внука на местния стопанин на странноприемницата при скалите, да им ходатайства пред К.К. да спечелят поръчката и да приберат едни 150 бона народна пара. Така и станало, но трябвало преди това да обещаят на лакомия кмет, че ще му дадат тайно, кеш, в брой или на ръка 10% от спечелените жълтици.

Майсторите се втурнали с модерни каруци и друга техника да изпълнят своята задача и скоро рапортували благата вест, че са готови. Дошло време за актуване и плащане на договорените 150 000 пари. Това бил и моментът, когато трябвало да платят своята такса от 10% на лакомия кмет. Гостите от черноморския град отишли да занесат рушвета на онбашията на града, но каква била изненадата им, когато били отпратени. К.К. им казал, че трябва да отидат в Горна Джумая, в дюкяна на брата на неговата саратничка - Малката Паричка /М.П./, и там да отчетат своя десятък.

Речено-сторено. Майсторите отишли у Македонско, където намерили брата на М.П. и понечили да оставят дисагите с 15 000 жълтици, както било договорено с Cash and сarry. Работата обаче се закучила, защото им било казано, че за да получат актуване и заплащане на свършената работа, ще трябва да дадат не приготвените от тях 15 000, а 75 000 гроша. Домакинът от Горна Джумая им донесъл и че ще трябва да подпишат документ за тези пари, като едва след това ще получат плащане по обществената поръчка.

Още щом чули таз тъжна новина, морските чеда си били камшика и избегали в близката кръчма, където умували, умували, изпили един бокал вино и пресметнали, че ще трябва да плащат този рушвет, за да могат да вземат все пак нещо за разходите си по разкарването на каруците от морето до равнината. С наведени глави те отишли при брата на М.П., подписали задължението от 75 000 пари и се прибрали в родния си град. Скоро след това получили плащането от общината и се издължили на К.К., като за тях останала половината от онези 150 000 жълтици, които наивно мислели да приберат за своя труд в равнината.

Агенция BulNews призовава всички собственици на фирми, които знаят подобни приказки, да ги изпратят в редакцията. Най-интересните ще бъдат публикувани сега, а точно преди изборите през октомври ще бъдат издадени в книжка с всички истории за лакомия кмет К.К. Изпращайте, не ни жалете!

източник: bulnews.bg

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 09 Януари 2019 15:01
  БСП поиска оставката на Цветан Цветанов

  Елена Йончева: Борисов е загрижен от къде идват атаките, а не за корупцията.

  "Настояваме не само за оставката на Цветан Цветанов, но и за неговото напускане на българската политика, защото  проблемът с апартаментите на властта не е само в това, че закупени на цени няколко пъти по-ниски от пазарните". Това заяви говорителят на ПГ на „БСП за България“ и водач на листата на левицата за евроизборите Елена Йончева на пресконференция в централата на БСП. Тя припомни, че преди няколко дни Българската стопанска камара излезе с информация, че 42% от приетите закони минават през "задния вход", т.е. те обслужват частни интереси, частни фирми. Тя посочи, че  през януари 2017 г. ГЕРБ  са вкарали лобистки промени в ЗУТ, които дават възможност на една фирма, вместо да построи 8 етажен блок, да построи 35 етажен. „Поправката „Артекс“ на ЗУТ е внесена от депутати от ГЕРБ. Тя е гласувана от всички депутати от управляващата партия. Тези, които са я внесли  са знаели за какво е. Става дума за лобистки закон, който внесен за конкретна фирма", каза още народният представител.

 • Сряда, 09 Януари 2019 15:01
  Томислав Дончев: Скандалът с апартаментите има потенциал да нанесе щети

  Постъпката на Цецка Цачева е достойна, смята вицепремиерът

 • Сряда, 09 Януари 2019 15:01
  И заместник-министър Ваня Колева подава оставка

  Кумицата на Цветанов също с евтин луксозен апартамент

Оставете коментар