Петък, 20 Септември 2019
Четвъртък, 14 Февруари 2019 15:38

Трима самозапалили се само за седмица!

Отчаянието започва да напомня за самозапалванията през 2013 година

51-годишен мъж от дряновското село Буря сложи край на живота си, след като се самозапали. Мъжът е починал резултат на получените изгаряния по тялото си. Трагедията се е разиграла снощи, около 21.25 часа, на ул.“Гурко“ в Дряново, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово. По случая е образувано досъдебно производство, няма информация за мотивите му.

Тази сутрин се самозапали и жена в двора на къщата си в стражишкото село Камен. 52-годишната Славка направила клада от стари дрехи и драснала клечката, а после влязла в огнената стихия, пише "Труд". Тя лумнала като факла, но за щастие съседи се притекли светкавично на помощи успели да я изгасят като мятали върху нея одеяла. Славка била отчаяна от живота и нямала пари за осигуровки и лекарства. Обгорената е откарана в болницата във Велико Търново, но без опасност за живота, сочи предварителна информация.

Припомняме, че точно преди седмица баща на две деца от град Рила, Кюстендилско, също се самозапали, отчаян от бедността, след като повече от две седмици семейството му преживявало само на постен ориз. Той беше спасен транспортиран в клиниката по изгаряния в "Пирогов".

На 30 октомври миналата година 68-годишен мъж от Кнежа издъхна в автомобила си, след като също се самозапалил.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар