Сряда, 17 Юли 2019
Вторник, 12 Март 2019 14:49

Махат „перките“ от "Граф Игнатиев" заради зачестилите инциденти

Това обаче ще стане, когато се проучат всички възможности за смяната им, уточни Фандъкова

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че острите каменни ограничители по ул. "Граф Игнатиев" ще бъдат премахнати. Това обаче ще стане, когато се проучат всички възможности за смяната им. "Ще направим всички усилия доброто изпълнение на проекта да не пострада, но да бъдат подменени с други варианти на обезопасяване", каза Фандъкова, цитирана от агенция "Фокус".

По-рано от организацията "Спаси София" изпратиха призив за смяната на опасните блокчета и  предложения до шефа на КАТ - София, комисар Тенчо Тенев за поставяне на ограничители от неръждаема стомана и ивица настилка в различен цвят от сега съществуващата или острите ограничители да се сменят с фабрично скосени каменни плочи, по подобие на тези, които в момента се монтират по ул. "Цар Иван Шишман".

"Още при поставянето им заявихме, че размерът, формата и цветът им ги правят трудно забележими и опасни за всички. Отказът на автора им - арх. Пантелеев, и на неговия клиент, г-жа Фандъкова, да коментират поредния кървав инцидент е недостойно поведение за уж отговорни и ангажирани професионалисти", заявяват от организацията. На 7 март възрастен човек се спъна в каменен ограничител и нарани лицето си.

Припомняме, че само за седмица двама души пострадаха от ограничителите по „Граф Игнатиев“, а от момента на поставянето им досега върви вълна от негодувание в социалните мрежи заради лошия естетически вид, който придават на една от улиците в историческия център на столицата. Припомняме още, че заради нередности в обществената поръчка за реконструкцията на улицата предишният зам.-кмет по транспорта Евгени Крусев подаде оставка и е разследван от прокуратурата.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар