Сряда, 26 Юни 2019
Неделя, 17 Март 2019 17:26

Ако това е каймакът на просветените българи в странство, благодаря! Имаме си достатъчно лумпени и в България

Велизар Енчев с коментар в социалната мрежа за протеста на българските „жълти жилетки”


След като многократно бях призоваван във Фейсбук да присъствам на "антиправителствения мегапротест на българите от чужбина", реших да отида пред парламента. И бях потресен – от неприлично скромната култура на ораторите и от броя на войводите, истерично претендиращи да водят дружина от трийсетина души.

Вождът от Лондон зове за кървав бунт, другият от Германия му отвръща, че е неграмотник, всички били в кюпа и няма и един свестен политик, трети люто кълне мръсните комунисти, но четвъртият ги надвика и призова бързо да сковат бесилка на площада за всички гадове от всички партии. Млада руса жена подхваща властта с разумни слова, ала кой ти слуша умна реч, вождовете превземат микрофона и повече не го пускат.

И вечният Йоло Денев е в жълта жилетка, зове агитката към революционни действия, но дружески си общува с полицаите. Къде без него?

Заблуден пенсионер смутено ги пита за какво протестират, четиримата му се нахвърлят и гонят от протеста с възгласа „пенсионерска мърша“. Щото дъртаците не подкрепяли протеста на емигрантите от чужбина. Които зарязали бизнес и пари, дошли от хиляди километри в родината си, за да бунят народа, а тук и кьорав пенсионер не ги уважил. 

Кулминацията идва, когато примитивът от Лондон почва да гони всички медии понеже са държанки на мафията. Репортерка стреснато му отвръща, че така никой няма да ги отрази, ала лондончанинът размахва юмрук и крещи: „Ние си имаме Фейсбук, не ни трябват вашите камери, махайте се, гадове такива!"

Гледам, слушам и тъжно си казвам: Ако тези нови юпита ще ни освобождават, моля, няма нужда! Ако това е каймакът на просветените българи в странство, благодаря! Имаме си достатъчно лумпени и в България!

Велизар Енчев, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар