Понеделник, 22 Април 2019
Четвъртък, 21 Март 2019 16:17

Кой всъщност сготви Цветанов?

Старо правило: Когато говори „Свободна Европа“, значи говори САЩ

Молитвената закуска и полета с тренажор на още непроизведените Ф-16 на Цветанов явно не са били много успешни, след като първо в "Свободна Европа" излезе информацията за новия апартамент и само за три дни американската медия в България публикува към десетина материала по темата.

Днес „Свободна Европа“ излезе с още едно разкритие за апартамент, свързан с Цветанов - кумицата му - зам.-министър на спорта, също с имот на преференциална цена в „Летера“.

Апартаментът на Ваня Колева няма ВИП асансьор като този на кума й Цветан Цветанов, нито  разполага с двоен самостоятелен гараж като неговия, но пък е значително по-скъп. Но и Колева е получила преференциална цена от фирмата строител, става ясно от справка на „Свободна Европа“ в Имотния регистър. За луксозното жилище кумицата на Цветанов е платила 665 000 лева, които е получила като кредит. ​Това на практика означава, че за квадратен метър в луксозната сграда семейството на Колева е платило около 1340 евро.

Според представители на отдел „Продажби“ в „Артекс“, сумите за квадратен метър в луксозните сгради на компанията (каквато е „Къщата на буквите“) варират между 2600 и 3500 евро за квадрат.

От Брюксел премиерът Борисов видимо раздразнен, вместо да коментира новия апартамент на заместника си, изпадна в спомени в какви апартаменти и къде живеели комунистите, докато в село Банкя карали жигули.

Защо американската медия в България извади тези факти точно преди избори и какви щe са последствията, може би ще разберем скоро. Засега е видно само, че премиерът Борисов, който беше бодигард на „университета“ си Тодор Живков, и Цветанов – син на шофьора на Григор Шопов (шеф на Държавна сигурност от 1973 до 1990 г.), не са научили, че когато нещо ти се съобщава от „Свободна Европа“, трябва веднага да се сетиш, че ти го казват властите в Щатите. А защо, засега само Цветанов и Борисов си знаят.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 21 Март 2019 16:17
  Корнелия Нинова: Предупреждението за пълзящата диктатура е безсмислица

  Според лидера на БСП ГЕРБ са отчуждили България от европейските и от българските ценности и са ни лишили от човешко достойнство

 • Четвъртък, 21 Март 2019 16:17
  Борисов: Инвестираме в образованието, защото БСП разчитат на необразованите хора и късата памет

  За другата година сме планирали 360 млн. за увеличение на учителските заплати, заяви премиерът Бойко Борисов по време на отчитането на гражданския диалог „Европа в нашия дом“.

  Вече всички деца имат шкафчета в училища. Ние сме единствените в Европа, които имаме Wifi във всяко едно училище, похвали се Борисов.

  „На Вълчев съм възложил да проверят състоянието на училищните автобуси и може там да разчита на още 20 млн. лв., и толкова за интерактивност“, добави премиерът. По думите му в природните науки обаче изоставаме.

  „Никога не е правено такива паркове и градини, направихме добри паркове, за има къде да се събрат БСП. Днес гледам са се изтъпанили на Южния парк. Те ни връщат във времето на Третата коалиция“, коментира Бойко Борисов.

  „Инвестираме в образованието, защото те разчитат на къса памет и нискообразовани хора. Те - премиерът тогава, първата дама тогава, изгонената зам.-министърка за корупция“, уточни той.

  „Аз излизам и казвам, оставка за това и това. Ние не разбрахме тогава какво стана. Тези хора говорят, но ние нямаме един спрян фонд, една спряна програма. Ние нямаме един спрян фонд, те издигат манипулация за предизборната си кампания“, уточни премиерът.

  „Тези сега в Южния парк ни плашат. Ама хич не ни е страх от тях. Ние грешим, което показва, че не сме идеални“, допълни още лидерът на ГЕРБ.

 • Четвъртък, 21 Март 2019 16:17
  Президентът Радев: Не колекционирам и не заменям апартаменти

  Обхватът на "Апартаментгейт" надхвърля обикновените имотни сделки и рефлектира пряко върху доверието в политическата класа и институциите, уронва държавността и името на България навън, коментира президентът Румен Радев в интервю за „Панорама“ на БНТ

Оставете коментар