Вторник, 26 Май 2020

Понеделник, 08 Април 2019 17:18

Кой бута коалицията „Обединени патриоти“?

Лидерът на НФСБ тръгва сам на евровота, но под името "Патриоти за Валери Симеонов"

Симеонов открадна името на коалицията "Обединени патриоти“, внасяйки в ЦИК документите си за участие в изборите за Европейски парламент под името Коалиция „Патриоти за Валери Симеонов“ (НФСБ и Средна европейска класа).

Ако някой се чуди що е то „Средна европейска класа“ и има ли тя почва у нас, то това е официално регистрирана политическа партия, със седалище в Бургас и видно от справка в мрежата, има доста съвместни изяви с Валери Симеонов. Председател на непопулярната ПП „Средна европейска класа“ е Георги Манев – „общински съветник, строителен предприемач, музикален продуцент- MG Project, член на Управителния съвет на клуб по спортни танци "Бургас 75", както се представя сам в сайта на партията си.

Явната дестабилизация, към която не от днес се стреми Симеонов, поставя ред въпроси:

Защо загърби досегашните си коалиционни партньори ПП „Атака“ и ВМРО?

Какви цели гони, вкарвайки в евронадпреварата световно неизвестна партия от регионално ниво?

Чия поръчка изпълнява, дестабилизирайки малката управляваща коалиция и не застрашава ли по този начин и управляващата коалиция с ГЕРБ?

Ще успее ли наистина да събере електорат, използвайки сходно име за новоизлюпената си коалиция, така както патриотичната коалиция „Обединени патриоти“ успя да консолидира по време на последните парламентарни избори значителен процент български избиратели?

Кои са тези „патриоти“ за Симеонов?

Все пак нека не бъдем късопаметни и да не забравяме, че именно Валери Симеонов беше този, който риташе бабички по границата, обиждаше майките на деца с увреждания, негови съпартийци искаха да вкарват в домове децата с увреждания.

С цялото си поведение на политически лидер през последните години, Валери Симеонов така и не очерта ясна политика на партията си, обещаваща с името си да спаси България. Но с действия си и изказвания често ни напомняше протурските  и антибългарски партии ДПС и ДОСТ.

С днешната регистрация в ЦИК под името Коалиция „Патриоти за Валери Симеонов“ и на неангажирания политически човек му става ясно, че бившият вицепремиер прави опит да съсипе името „Обединени патриоти“, отъждествявайки се с патриотизма чрез прилепване на името си.

На целия този фон да очакваме ли за лого на новата Симеонова коалиция нарцис – голям, единствен и неповторим?

BIG5

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 08 Април 2019 17:18
  Валери Симеонов се закани, че след Васил Божков ще смаже и Валентин Златев!

  Лидерът на НФСБ заяви, че после трябва да бъдат ударени и мобилните оператори

 • Понеделник, 08 Април 2019 17:18
  Парламентът прие на първо четене 9% ДДС за ресторанти, хотели и книги

  Парламентът прие на първо четене предложението на ГЕРБ и "Обединени патриоти" за 9% ДДС за ресторанти, хотели и книги. Това бе заложено в общ законопроект на управляващата коалиция. Той бе подкрепен с 107 гласа "за", "против" - 1 и "въздържали се" -68, с което той бе приет. Друго предложение в законопроекта е свързано с осигуряване на ваучери за настаняване с номинална стойност 210 лв. за хората на първа линия в борбата с коронавируса.

  На вниманието на депутатите бяха поставени още пет законопроекта, но всички те бяха отхвърлени. Освен общия законопроект с ГЕРБ, свои подобни законодателни инициативи бяха внесли поотделно НФСБ и ВМРО, но те също бяха отхвърлени.

 • Понеделник, 08 Април 2019 17:18
  ГЕРБ и Патриотите се разбраха за ДДС-то

  Важен коалиционен съвет се е провел тази сутрин в Министерски съвет. Новината съобщи съпредседателят на ПГ на "Обединени патриоти" Искрен Веселинов по време на брифинг в Народното събрание.

Оставете коментар