Неделя, 20 Октомври 2019
Четвъртък, 18 Април 2019 15:59

Кметът на Добрич - не ми бил от СДС, най ми бил от ДБГ

След като от снощи за няколко часа СДС "имаше" кмет в Добрич, днес след обяд Йордан Йорданов се разграничи от сините

Снощи партията представи като свой член кмета на Добрич Йордан Йорданов. "Аз съм дясно мислещ човек", заяви той във Варна, придружаван от сините лидери.

Новината за членството му в СДС бе потвърдена и от партийния пресцентър.

Днес след обед обаче Йорданов се разгриничи от снощния случай.

Той заяви пред Дарик: "Член съм на "Движение България на гражданите" /ДБГ/ и на Реформаторския блок. Радвам се, че от СДС ме подкрепят и сме обединени в Реформаторския блок. Радвам се, че ме чувстват като член на СДС".

Йорданов поясни, че е бил поканен на форум във Варна, на който е имало среща на десни политици и кандидати за евродепутати със симпатизанти и е приел да присъства като представител на Реформаторския блок.

 На въпрос защо снощи не е опровергал новината от Варна, Йорданов заяви, че "не отговаря за чужди изявления".

Попитан дали планира да подаде искане за членство в СДС в бъдеще, той отново отсече: "Член съм на ДБГ!".

Също така е още рано да се каже коя партия или коалиция ще застане зад кандидатурата му за втори мандат като кмет, каза още Йорданов пред Дарик.

Напомняме, че Йорданов влезе в политиката чрез формацията на Меглена Кунева "България на гражданите". Бе й координатор за Добрич. Успехът му на кметския вот през 2015 г. бе един от двата големи триумфа на Реформаторския блок (другият - Плевен). През 2016 г. обаче се включи в предизборни прояви на ГЕРБ. Малко по-късно Бойко Борисов го обяви за член на собствена си партия, а Йорданов отвърна, че принадлежи на “България на гражданите”. 

Причината да реши днес след обед, че все още е в Реформаторския блок, е, че групата на неговите съветници в Добрич се е разбунтувала, като разбрала, че кметът сменя партията, коментира в. "Сега".

 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар