Вторник, 19 Ноември 2019
Петък, 19 Април 2019 13:23

В СДС изненадани, че кметът на Добрич се отрече от тях

Йордан Йорданов сам поискал да членува при сините, после обаче се отметнал, те оттеглят подкрепата си

С изненада прочетохме, че кметът на Добрич се отрича от заявеното на 17 април желание да стане член на СДС. Още повече, че инициативата за разговори в посока присъединяване на Йордан Йорданов към СДС, които се водят от няколко месеца, беше негова. Това се посочва в позиция на партията до медиите.

Напонмяме, че скандалът се завъртя вчера, когато Йордан Йорданов заяви пред Дарик, че СДС са излъгали - той не искал да членува при тях, защото е в "България на гражданите" и от партията са си измислили тази постановка.

Не така обаче смятат от Съюза, като обясняват: "Йордан Йорданов присъства в морската столица на среща на актива на СДС от областите Варна, Добрич, Шумен и Търговище с кандидатите на партията за евродепутати. На пресконференцията, на която г-н Йордан Йорданов също участваше, в присъствието на регионални и кореспонденти на централни медии, председателят на СДС обяви желанието на кмета на Добрич да стане член на партията, което последният не опроверга в своето изявление пред медиите на същата пресконференция, непосредствено след изказването на председателя на СДС", посочват от СДС.

От партията заявяват, че смяната на позицията на Йорданов, след по-малко от 24 часа, ги разколебава сериозно в убеждението им, че той е последователен и принципен политик.

Затова най-старата демократичнапартия щяла да се замисли дали да продължиоттегля подкрепата си към него: "СДС няма нужда от подкрепата на кмета на Добрич, но кметът на Добрич има нужда от подкрепата на СДС.Очевидно е обаче,че той още не е готов за нея. Не разбираме отказа от довчерашното му желание да стане член на СДС, но уважаваме решението му да остане в ДБГ. Пожелаваме му успех на местните избори през есента, с подкрепата на неговата партия", отбелязват сините.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар