Неделя, 20 Октомври 2019
Сряда, 08 Май 2019 16:16

Левите са управлявали през 29% от дните на "прехода", десните - 71%

Защо винаги са виновни от БСП?

Хрумна ми да направя една проверка.

След 1990-та, в България има 16 правителства, от тях 4 (четири, или 25%) са с участието на БСП: Димитър Попов, Виденов, Станишев и Орешарски.

От 10359 дни, БСП са управлявали 3041 дни (вкл. служебно, ако броим 97-те дни на Герджиков за тяхна отговорност, понеже е назначен от Радев).

Левите са управлявали през 29% от дните на "прехода", десните - 71%.

Ако пък вземем само последните 10 години, броени от днес назад, Борисов е управлявал 3038 от 3650 дни, или 83% от времето. БСП са управлявали през останалите 17% от времето.

Преди това Борисов беше 4 години кмет на София (2005-2009) и 4 години главен секретар (2001-2005). Бил е на управленска позиция всичките 18 години, с малка пауза по време на протестите 2013-та година.

Последните 14 години София се управлява от ГЕРБ без прекъсване, а предишните 14 години - от СДС без прекъсване. София не е имала ляв кмет изобщо.

От 12 години еврочленство, БСП управлява три - първите две (приемат ни в средата на мандата на Станишев) и още една по време на протестите.

При това положение, разбира се, БСП са виновни за всичко и най-вече за корупцията и за източването на евросредства.

Димитър Ганчев, фейсбук

снимка: колаж "24 часа"

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 08 Май 2019 16:16
  Калоян Паргов: Смисълът на кампанията е да предлага политики за по-добър живот на хората

  Смисълът на предизборната кампания е да предлага политики за по-добър живот на хората. Това каза лидерът на БСП - София и водач на листата на социалистите за общински съветници Калоян Паргов в предаването "Панорама" по БНТ1 в петък вечерта

 • Сряда, 08 Май 2019 16:16
  Корнелия Нинова: Навсякъде усещаме енергията за промяна

  Кандидатите на БСП в Пловдив, Русе и Ловеч с поглед към проблемите на хората в общините

 • Сряда, 08 Май 2019 16:16
  Румен Петков: Расизмът в България е институализиран и вината е на правителството. Институциите със своето бездействие са основният фактор в налагането на омразата

  Да излезем и да кажем, че в България расизъм няма, би било несериозно, защото той е институализиран, основната вина за расистките скандали е в правителството. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция във връзка със създалото се напрежение след мача България – Англия.

  Румен Петков посочи, че основната вина е в институциите, защото със своето бездействие те са основният фактор в налагането на омразата.

  „Месец в английските средства за масова информация, английски спортни фактори, институции предупреждаваха, че в София на Стадион „Васил Левски“ ще има расистки ексцесии. Месеци наред беше нагнетявано това напрежение. Тази част от английския аспект на събитието на бива да бъде подминавана. Голямата част от английската агитка се държа естествено: дойдоха, изпонапиха се, сбиха се, един, за съжаление, почина. Цветът на кожата няма никакво значение, след като хулиганства и в неадекватно състояние, мястото му е в ареста. Аз не разбрах за арестувани англичани. Невзимането на мерки създава впечатление, че в България виждаме две категории във футбола: гостите, които могат да безчинстват и да правят, каквото искат и другите сме ние българите“, посочи Петков.

Оставете коментар